Рівненські "гайдамаки" виготовили унікальний козацький барабан з казана

Рівненські
0
Рівненські "гайдамаки" виготовили унікальний козацький барабан з казана

Рівненські "Гайдамаки" виготовили унікальний козацький барабан-литавру. Про це пише тренер козацького бойового мистецтва "Спас" Віктор Пражмовський. 

- Панове, скажіть будь ласка, це литавра чи тулумбас вийшов у нас? Це я так хвастаюся. Нарешті здійснилася одна з моїх давніх мрій - для цього ми взяли трьохсотлітрового казана. Всеодно він рідко використовується. Залишилося дістати кілька пар паличок. До слави шотландських барабанщиків нам ще далеко, але... Уже почалися пошуки довбиша. Думаю, на наш фестиваль Рівненський Спас, 4 серпня, ви зможете почути як звучить наша литавра. Приходьте в козацький табір "Гайдамаки" на 13 годину. Будуть іще інші сюрпризи, крім козацьких забав, - пише Віктор Пражмовський.

- Розповім вам сльозоточиву історію яка тяглася пів року і весь цей час мені виїдали мозок чайною ложечкою.Чергова авантюра в яку мене намагались втягнуть полягала в тому щоб зробити з казана тулумбас,весь цей час я відбивався і з піною на губах пояснював шо кастрюля і барабан то різні речі а вони запитально так заглядали мені у очі і казали-"але ж ви зробите,га?"-.В один чудовий день я почув як щось брязнуло під кузнею а далі тупіт ніг,виявилося що вони таки приперли казан мені під двері а самі відбігли трохи(бо вже знають прицільну дальність метання молотком) і звідти подзвонили мені і сказали що шкуру вже вичиняють і готова буде днів через десять.Спочатку я мовчав,потім довго і гаряче говорив у казан,спілкувався з наковальнею і погрозливо трусив засмальцованим пальцем в різних напрямках.Далі було багато роботи,багато кави і трохи ненормативної лексики.Зрештою козаки отримали ще один клейнод а я неймовірний досвід.Бажаючі можуть завітать на табір і помацать то диво,за символічну доплату можна помацать і мене за вуса, - поділився історією коваль табору "Гайдамаки" Igor Karpuk.

0
# гайдамаки
Найцікавіші матеріали
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі
Іран готується до атаки на Ізраїль протягом найближчих 24-48 годин
0
Читати далі
Пташки для понтонно-мостового полку передали депутати Рівного
0
Читати далі
Для відновлення лікарень Рівненщини виділять понад 800 млн грн
0
Читати далі
США передали Україні зброю, конфісковану в Ірану
0
Читати далі
кремль посилює фейки про атаки на ЗАЕС
0
Читати далі