Рівненські нардепи побували у місцях незаконного видобутку бурштину (ФОТО)

Рівненські нардепи побували у місцях незаконного видобутку бурштину (ФОТО)
0
Рівненські нардепи побували у місцях незаконного видобутку бурштину (ФОТО)

Сьогодні на Рівненщині працює робоча група Верховної Ради України із законодавчого врегулювання незаконного видобутку бурштину. Парламентарі, представники Міністерства економіки, торгівлі та сільського господарства й Міністерства енергетики та захисту довкілля, а також очільник Рівненської ОДА Віталій Коваль вивчали ситуацію на місцях легального та нелегального видобутку сонячного каменю.

 – Немов на поверхні Місяця. Таке враження від сьогоднішніх відвідин місць незаконного видобутку бурштину на Сарненщині. Разом з народними депутатами спілкувалися із мешканцями, старателями, лісівниками, місцевою владою. Завдання – допомогти парламентарям напрацювати законопроект, який допоможе легалізувати видобування сонячного каменю із врахуванням інтересів простих людей, – підкреслив Віталій Коваль.

Він додав, що можливість законно добувати бурштин – це офіційні робочі місця, в першу чергу, для жителів Полісся і додаткові надходження в бюджет області. Це порядок і захищеність екології нашого краю, прозора і зрозуміла робота для промисловців.

Закон про бурштин потрібен негайно. Можливо, він не задовольнить усіх причетних до видобування сонячного каменю, проте створить прозорі загальнодержавні правила ведення бізнесу у цій сфері. До того ж, зніме соціальну напругу серед місцевого населення, яке нарешті зможе займатися таким промислом офіційно, – наголосив очільник області.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський закликав прийняти закон щодо легалізації видобутку бурштину до 1 грудня 2019 року.

0
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі