Рівненські орнітологи розкритикували нардепа й сказали не займати лебедів

Рівненські орнітологи розкритикували нардепа й сказали не займати лебедів
0
Рівненські орнітологи розкритикували нардепа й сказали не займати лебедів

Рівненські любителі птахів здивовані діями Народного депутата України Андрія Лозового, який намагається зашкодити природнім процесам. Мова про гвалт, який здійняв народний обранець щодо лебедів-шипунів, котрі прилетіли зимувати на водосховище Хмельницької АЕС біля м. Острог на Рівненщині.

Лозовий, побачивши численні повідомлення про те, що птахи голодують, вирішив, що їх неодмінно треба рятувати. За вихідні чоловік встиг "напрягти" острозьких однопартійців, начальника Головного управління Держслужби надзвичайних ситуацій у Рівненській області Сергія Крука, нардепа Олега Аверьянова, депутата Рівненської обласної ради Сергія Свисталюка, начальника Держслужби надзвичайних ситуацій Миколу Чечоткіна та директора рівненського зоопарку Олега Павлюка. Лозшовий придумав, що лебедів треба неодмінно евакуювати.

- Хоча орнітологи зазвичай не вдаються в політичні перепетії, але ті дії, які іноді намагаються робити політики відносно природи - мяко кажучи, дивують науковців. Для чого ця стаття про порятунок лебедів, про те що вони бідують - голодують і мерзнуть: у яких фахівців вони консультувалися й дійшли висновку що птахів потрібно відловлювати й у доправляти в зоопарк? - написав на власній сторінці в мережі Фейсбук голова Рівненського обласного відділення Українського товариства охорони птахів Василь Ільчук.

За словами орнітолога, лебедям потрібен "хоча б клаптик незамерзлої ділянки, де вони з глибини води за допомогою довгої шиї зможуть діставати собі корм. По великому рахунку на водосховищі, де майже дві тисячі гектарів теплої, незамерзаючої води, птахам цим не потрібно від людей навіть однієї булочки".

- Хто хоче підгодувати - нехай, але це може приносити й шкоду - призводити до звикання птахів і втрати здатності виживати в складних умовах, викликати захворювання травного тракту через бродіння хліба й ін., - написав Ільчук.

Завершив спецаліст свій допис словами про те, що він із колегами із Рівного, Львова, Нетішина відвідали у неділю водосховище й констатували: "все добре, багато птахів, багато людей. Близько двох сотень лебедів! Вони обїджені й ні до якого зоопарку переїжджати не хочуть!!!".

0
Політика Таблоїд # Острог # Андрій Лозовий # дикі лебеді # орнітологи Рівненщини
Найцікавіші матеріали
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі