Рівненські підприємці допомагають медикам у боротьбі з COVID-19

Рівненські підприємці допомагають медикам у боротьбі з COVID-19
0
Рівненські підприємці допомагають медикам у боротьбі з COVID-19

Під особливою увагою держави та місцевої влади перебувають медичні заклади, де лікують хворих на коронавірус. До забезпечення лікарень долучається й соціально відповідальний бізнес. Підприємства перераховують кошти на потреби медзакладів, закуповують необхідне обладнання та засоби захисту.

Так, ПРаТ «Реноме», ТОВ «Рівень ЛТД», ПРаТ «Рівнеазот» передали у міську лікарню Рівного три апарати штучної вентиляції легень. Нагадаємо, заклад є одним із п’яти госпітальних баз області, куди направляють на лікування пацієнтів з COVID-19. Також підприємства закупили близько пів тисячі захисних костюмів та 10 тисяч рукавичок для лікарні.

«Рівнегаз» передало допомогу інфекційному відділенню Рівненської міської лікарні. Це побутові засоби та засоби гігієни, що необхідні медикам у повсякденній роботі. Також підприємство допомагає й іншим закладам у придбанні костюмів біологічного захисту, захисних масок, окулярів, хлоровмісних засобів, засобів для обробки рук. Також підприємство оплачує транспортні послуги для перевезення медперсоналу.

Сарненській ЦРЛ – ще одній госпітальній базі для лікування пацієнтів з COVID – ТОВ «ККНК «Технобуд» перерахувало 500 тис. гривень на потреби.

Близько півмільйона гривень у Сарненську лікарню перерахувало ТОВ «ВВВ Монтаж».

Місцевий бізнес допомагає й іншим лікарням. Так, ПАТ «Вераллія Україна» закупили та передали у Рівненську ЦРЛ костюми, респіратори, безконтактні термометри. Також закупили 500 комплектів тестів для діагностики COVID-19. Поставка запланована на наступному тижні.

Фермерське господарство «П’ятигірське» допомогло засобами індивідуального захисту та експрес-тестами Здолбунівській ЦРЛ.

Тисячу масок класу захисту FFP3 для лікувальних закладів передала компанія «Softserve».

Відома ІТ-компанія «Zagrava Games» передала медикам Рівненської станції швидкої допомоги 300 захисних щитків. Вони виготовлені за технологією рівненської STEAM lab. Керівник компанії Олексій Михасюк разом з командою зібрали їх власноруч.

В свою чергу ПРаТ «Дубномолоко» передало 70 л дезінфікуючого засобу «Бланідас_А Форте» для місцевого водоканалу, відділів поліції та ДСНС.

Світова компанія ТОВ «Юнілівер Україна» надала лікарням Рівненщини 200 літрів «Domestos» та мило «Dove».

На минулому тижні до Рівненського обласного лабораторного центру були передані 3000 високоточних тестів з Південної Кореї. Тести були придбані коштом Фондом Вадима Новинського «На честь Покрова Пресвятої Богородиці». Фонд один з перших став надавати допомогу МОЗ, областям, Штабу по боротьбі з епідемією коронавірусу при Офісі Президента. Доставка партії тестів була організована по лінії МЗС, за активної участі Посла України у Південній Кореї.

Сьогодні медичне обладнання, засоби індивідуального захисту для медиків та громадян, тест-системи - є особливо дефіцитним товаром у всьому світі, тому тільки злагоджена робота бізнесу і влади дозволить вчасно забезпечити наші лікарні всім необхідним.

0
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі