Віднині рівненських підприємців контролюватимуть особливо прискіпливо

Віднині рівненських підприємців контролюватимуть особливо прискіпливо
0
Віднині рівненських підприємців контролюватимуть особливо прискіпливо

Порушення у сфері охорони праці загрожують підприємцю штрафами до 30 мінімальних окладів. Мораторій на перевірки завершився, рівень мінімальної зарплати підвищений, приводи для візитів знайти нескладно.

Але хто, як, і на предмет чого може перевірити підприємця, і як уникнути неприємних наслідків ішла мова на інформаційно-консультативному заході для роботодавців – приватних підприємців, що використовують найману працю, який відбувся в Гощанському районному центрі зайнятості.

У ході семінару розглянули питання нового в законодавстві, зокрема, щодо проведення державного нагляду і контролю у сфері господарської діяльності та дотримання мінімальних гарантій щодо оплати праці.

Нагадаємо, що 26 квітня 2017 р. КМУ прийняв Постанову «Деякі питання реалізації статті 259 Кодексу законів про працю України та статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні». Мета акту — забезпечення виконання положень статті 259 КЗпП, Конвенції МОП № 81 Про інспекцію праці у промисловості й торгівлі, а також забезпечення реалізації делегованих органам місцевого самоврядування повноважень у сфері праці.

- Рішенням Уряду запроваджуються нові підходи у стосунках держави та бізнесу, згідно з якими головними пріоритетами інспекторів праці визначені профілактична робота та консультування роботодавців, – наголосила у ході семінару заступник керівника обласного Управління Держпраці Наталія Карп’юк. – Ми не хочемо нікого лякати штрафами, які передбачені законом, а навпаки, наше завдання завчасно попередити і не допустити порушень законодавства.

0
# підприємці # семінар # Гощанський ЦЗ # мораторій
Найцікавіші матеріали
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі
Іран готується до атаки на Ізраїль протягом найближчих 24-48 годин
0
Читати далі
Пташки для понтонно-мостового полку передали депутати Рівного
0
Читати далі
Для відновлення лікарень Рівненщини виділять понад 800 млн грн
0
Читати далі
США передали Україні зброю, конфісковану в Ірану
0
Читати далі
кремль посилює фейки про атаки на ЗАЕС
0
Читати далі
Мінкульт визнав пересувний цирк критично важливим для економіки
0
Читати далі