Рівненський аеропорт потрапив до пілотного інвестиційного проекту Мінеконому

Рівненський аеропорт потрапив до пілотного інвестиційного проекту Мінеконому
0
  • Рівненський аеропорт потрапив до пілотного інвестиційного проекту Мінеконому
  • Рівненський аеропорт потрапив до пілотного інвестиційного проекту Мінеконому

Відповідний меморандум за протокольним дорученням депутатів підписав голова обласної ради Олександр Данильчук. Свої підписи під документом також поставили голова облдержадміністрації Віталій Коваль, директор КП «Міжнародний аеропорт Рівне» Рівненської обласної ради Микола Насинюк та в.о. директора Агенції державно-приватного партнерства Анастасія Шуба. Структура діє при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі. 

За її словами, Рівненщина одна із двох областей України, яка потрапила до пілотного проекту Міністерства з відродження регіональних летовищ.

– Це вперше в історії незалежної України, коли проекти такого масштабу будуть реалізовуватися. Рівне стало в цьому першопрохідцем, –
зауважила Анастасія Шуба.

Отож, щоби приватний капітал зацікавився рівненським аеропортом, потрібно мати привабливий проект. Саме його і готові розробити фахівці держагенції.

Голова обласної ради Олександр Данильчук висловив сподівання, що завдяки цьому Меморандуму ситуація зрушить з місця і аеропорт нарешті отримає надію запрацювати повноцінно.

– Вибрали тільки два аеропорти – Рівне та Вінницю, які відповідають усім показникам державно-приватного партнерства. Ми підписали Меморандум, агенція нам знайде приватного партнера, який запустить зможе відновити наш аеропорт і зніме напругу з обласного бюджету, – зауважив Олександр Данильчук.

У той же час, за його словами, в обласній раді не залишають ідею віддати свій комунальний заклад приватній структурі на умовах концесії. Тим паче, що відповідне рішення депутати прийняли ще минулого року. Однак через зміни в законодавстві, це питання наразі допрацьовують члени концесійної комісії.

Поки ж депутати і надалі мають намір підтримувати летовище з бюджету області. Голосуючи за зміни до Програми розвитку та підтримки КП «Міжнародний аеропорт Рівне» на 2018-2020 роки, вони заклали гроші на погашення боргів підприємства.

 

0
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі