«Рівненський автопарк швидких – у катастрофічному стані»: лікарям екстреної допомоги критично бракує коштів (ВІДЕО)

«Рівненський автопарк швидких – у катастрофічному стані»: лікарям екстреної допомоги критично бракує коштів (ВІДЕО)
0
«Рівненський автопарк швидких – у катастрофічному стані»: лікарям екстреної допомоги критично бракує коштів (ВІДЕО)

Кожна надзвичайна ситуація, яка потребує медичного втручання – є дуже чутливою до часу. Саме перші хвилини, за словами спеціалістів, є вирішальними для пацієнта. Аби функціонування екстреної медичної допомоги було ефективним – необхідно забезпечити максимально професійні дії на всіх його етапах.

Одним із найголовніших чинників – є саме реагування «швидких» на виклик. Проте вже тут на жителів області може чекати одна несподіванка.

Ситуація з каретами швидкої допомоги – надзвичайно критична та катастрофічна. Оскільки у нашій сфері є вислів «медицина-катастрофа» – то він якраз і стосується стану наших автомобілів. Ця проблема існує в нас вже не перший рік. За останніх 5 років область не отримала фактично жодного автомобіля, – розповідає головний лікар обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Андрій Бортнік.

Близько 150 одиниць екстреного транспорту наразі знаходяться на балансі обласного центру екстреної медичної допомоги. Втім, навіть це не втішає, зізнається Андрій Бортнік. Адже причиною такого прохання є саме ті автомобілі, які вже підлягають 100% заміні. А таких на Рівненщині – більше 60%.

Фактично, ці автомобілі вже підлягають списанню. За ці 5 років ми вже мали б отримати близько 50 автомобілів. По нормативних документах так – щороку, враховуючи кількість наших бригад, ми мали б отримувати від 12 до 15 автомобілів, щоб була можливість якихось ротацій (*тобто, регулярної заміни «швидких», – прим.ред.). Але, на жаль, ситуація залишилась на рівні нуля, – підсумовує головний лікар центру Андрій Бортник.

За словами працівників Центру, єдиним виходом наразі залишається ремонт автомобілів. На це з обласного бюджету виділили близько мільйона гривень – що є критично недостатнім. Адже, мінімальна кількість коштів, необхідна для утримання такого автопарку «швидких» – близько трьох з половиною мільйонів гривень.

До слова, звернув увагу на стан карет «швидкої»у Рівному і місцевий нардеп – Дмитро Соломчук. Він опублікував відео на своїй сторінці у Фейсбук, де розповів про все, що відбувається під час поїздок, а також про недоукомплектацію в автомобілях екстреної допомоги. 

На відео ми можемо побачити, що відбувається, ймовірно, всередині одного із екіпажів «швидкої». Чоловік, поруч із водієм, коментує, що вони саме їдуть на виклик, однак вимушені стояти в «заторі», оскільки сигнальні маячки – несправні.

– Ми не можемо їхати на екстрений виклик, машина – несправна, – коментує член екіпажу.

Власне, саме так нардеп відреагував на відео:



Читайте також: Нардеп про «швидкі» у Рівному: не заводяться, «глохнуть» та не є укомплектованими (ВІДЕО)

Детальніше – у сюжеті Сфери:



0
Найцікавіші матеріали
Спортсмен з Рівненщини здобув дві нагороди на чемпіонаті Європи.
0
Читати далі
На Рівненщині трирічний хлопчик випав із вікна
0
Читати далі
Чи будуть введені обмеження електропостачання в Україні
0
Читати далі
В Обарові відремонтують амбулаторію, а в Сарнах - дорогу
0
Читати далі
Житель Рівненського району за образу співмешканки помстився ударом ножа у живіт
0
Читати далі
У Рівному затримали наркозбувача
0
Читати далі
Ремонт набережної, реконструкція котельні й портативний РЕБ: які тендери проводять громади Рівненщини
0
Читати далі
На Рівненщині працівниця лікарні за хабарі продовжувала довідки про інвалідність
0
Читати далі
«Укрпошта» анонсувала нову марку із серії «русскій воєнний корабль … !»
0
Читати далі