Рівненський офіцер ЗСУ Олександр Горбачов лишився під вартою в Старобільську [+ВІДЕО]

Рівненський офіцер ЗСУ Олександр Горбачов лишився під вартою в Старобільську [+ВІДЕО]
0
Рівненський офіцер ЗСУ Олександр Горбачов лишився під вартою в Старобільську [+ВІДЕО]

І знову Схід, і знову розгляд апеляційної скарги щодо міри тримання під вартою офіцера Збройних сил України Олександра Горбачова…Від самого початку «судилища» було зрозуміло, що судді вже для себе прийняли певне рішення, і що доводи захисту та тих, хто прийшов підтримати Олександра ними братись до уваги не будуть. Місцями, розгляд апеляції навіть нагадував цирк, але справа у тім, що йдеться про людське життя, а тому зовсім не було весело і смішно.

"29 червня 2014 року на одному з бойових пунктів пропуску нашими бійцями був затриманий автомобіль, у водія якого було вилучено зброю та карту місцевості з позначками бойових одиниць. Його було розцінено як сепаратиста навідника та повідомлено про нього до вищого командування армії.
Не знаємо, як поводив себе затриманий, але явно зухвальства та пихи йому не бракувало, оскільки він виявився сином того самого Куницького Володимира, про якого згадувалося раніше. Пізніше Куницький Олег пропав безвісти. І зараз цей батько, проплачуючи своїми грошима всі які тільки можна структури держави та всіх високопосадовців Луганщини і не тільки, має намір помститися хлопцям, які були на своєму бойовому посту, несли в той день службу і були причетні до затримання Куницького. Раптово взимку 2016 року затриманий Куницький вже виявляється був не сепаратистом навідником, а волонтером патріотом, який допомагав нашій армії, пропав, і винним в цьому виявився зокрема і Олександр Горбачов."

Адвокат Олександра Горбачова у своєму клопотанні просила зробити відвід головуючого у справі судді Тополюка Є.В. та члена колегії суддів Бєлаха А.В., адже згідно ч.1 ст.76 КПК України суддя, який брав участь у кримінальному провадженні під час досудового розслідування, не має права брати участі у цьому ж провадженні в суді першої, апеляційної і касаційної інстанцій. Проте, судді «самого гуманного» Апеляційного суду Луганської області що у Сєверодонецьку схоже не керуються у своїй діяльності принципом недопустимості повторної участі суддів та трактують його по своєму, адже це клопотання вони відхилили. Заперечували проти нього і прокурори чим створили із суддями неперевершений та злагоджений у своїх діях «дует».

Далі, під час того, як розглядались заяви трьох офіцерів Збройних Сил України, полковників оперативного командування «Захід» щодо їх готовності взяти на особисту поруку Олександра Горбачова склалося враження, що у суддів є якась особиста неприязнь до тих, хто захищає зараз нашу Вітчизну від сепаратистської чуми. Вони, ніби насміхаючись над усіма військовими та проявляючи лояльність до прокурорів відмовили у задоволенні й цього клопотання сторони захисту. Напевно для тих, хто живе на Сході під мирним небом завдяки таким військовослужбовцям, «слово офіцера» нічого не варте, навіть якщо воно підкріплюється особистою відповідальністю поручителя за взяті на себе зобов'язання. Судді чомусь засумнівались у тому, що офіцери дійсно можуть гарантувати вчасне прибуття Олександра на вимогу слідчого чи судді.

Слухаючи запитання і доводи суддів, складалось чітке враження, що вони прийшли на судове засідання вже з готовими результатами його закінчення, тому сам процес нагадував відоме багатьом з нас зображення трьох мавп, одна з яких затуляє вуха, друга — очі, третя — рота. Таким чином, ми не змогли побачити у роботі суддів об'єктивності, справедливості та неупередженості. Проте, їм не займати почуття гумору та акторських здібностей, адже коли судове засідання було закінчене, одна із суддів виходячи із залу під скандування «ганьба» грала роль дирижера хору, який рукою допомагає останнім не збиватись з ритму. Проте, чи відомо їм поняття суддівської етики ми не знаємо – наступні засідання покажуть.

На сесії Рівненської обласної ради виступила дружина затриманого з проханням, до депутатів посприяти у вирішенні цього питання. Хоч якось допомогти витягнути з під варти таких чином викрадених і засуджених на Сході Українських бійців. Вони прийняли рішення звернутись до Генерального прокурора України Ігора Луценка. Депутат Сергій Свисталюк наголосив, що радикальна партія Олега Ляшка також робить все можливе. Таким чином, троє народних депутатів, в тому числі рівнянин Андрій Лозовий просили віддати Олександра Горбачова на поруки.

 

0
# Олександр Горбачов
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі