Рівненський рибоохоронний патруль затримав двох підводних мисливців

Рівненський рибоохоронний патруль затримав двох підводних мисливців
0
Рівненський рибоохоронний патруль затримав двох підводних мисливців

4 жовтня о 01:35 Рівненським рибоохоронним патрулем було виявлено чоловіка, який здійснював підводне полювання з використанням підсвічування у темну пору доби. При цьому порушник виловив 40 шт. раків. Проте, завдяки оперативності рибоохоронного патруля порушник не встиг завдати суттєвої шкоди рибному господарству. Сума збитків становить 1020 грн. Інцидент відбувся на Хрінницькому водосховищі поблизу с. Товпижин Демидівського району.

Також 8 жовтня о 03:10 на тій же водоймі рибоохоронними патрульними було затримано громадянина, який перевищив добову норму вилову раків. Порушник встиг виловити 47 шт. цих водних біоресурсів, чим завдав збитків рибному господарству на 1198 грн.

За даними фактами на громадян складені адміністративні протоколи за ч.4 ст.85 КУпАП, згідно якої передбачений штраф до 680 грн. Крім цього порушникам доведеться сплатити штраф у розмірі 25,5 грн за кожного незаконно виловленого рака.

Рибоохоронний патруль Рівненщини нагадує, після закінчення заборони відповідно до Правил любительського і спортивного рибальства, рибалці за добу дозволяється вилов не більше 30 шт. раків на загальних водоймах та не більше 50 шт. на водоймах, де впроваджене платне рибальство. Також допускається ручне збирання раків, вилов їх раколовкою – "хапкою" з діаметром не більше 70 см і вічком не більше 22 мм, волосінню з приманкою і рогаткою – "розщепом" не більше п’яти снастей на ловця. Забороняється лов цих водних біоресурсів у темну пору доби (пізніше години від заходу сонця та раніше години до його сходу) із застосуванням підсвічування.

Рівненський рибоохоронний патруль вкотре звертається до громадськості з проханням повідомляти про протиправні дії на водоймах Рівненської області за номером "гарячої" лінії патруля: (362) 63-39- 32, (093) 263-39- 32 або на номер всеукраїнської "гарячої" лінії: 0-800- 50-52- 50.

0
Кримінал # Рівне # Рівненщина # Рівненський рибоохоронний патруль # хрінники
Найцікавіші матеріали
Чим краще обробити рану: спиртом, йодом, перекисом водню чи хлоргексидином
0
Читати далі
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі