Рівненський серійний злочинець проведе 12 років за ґратами

Рівненський серійний злочинець проведе 12 років за ґратами
0
Рівненський серійний злочинець проведе 12 років за ґратами

Розслідування та судовий розгляд кримінального провадження відносно 36-річного жителя Рівного, який скоїв дві крадіжки з проникненням та ледь не вбив продавчиню магазину тривало загалом два роки. Суд першої інстанції виніс вирок – дванадцять років позбавлення волі.

Ще у листопаді 2015 року між 20-річною дівчиною та 34-річним чоловіком зав’язалися стосунки, які ледь не закінчилися трагічно. 

19 червня 2016 року близько 22 години рівнянин провів дівчину додому, коли та закінчила роботу в магазині та закрила заклад. Через деякий час на її мобільний телефон прийшло повідомлення із пропозицією погуляти. Побачення чоловік запропонував провести у крамниці.

Після спільного розпивання спиртного, "коханий" зненацька почав душити дівчину. Та злякалась і зачинилась в іншому приміщенні. Чоловік скористався цим і викрав із сейфу гроші в сумі 58 985 гривень. Коли ж дівчина вийшла, чоловік почав щиро просити вибачення і запевняв, що не розуміє що на нього найшло. Порозумівшись, вирушили, як думала дівчина, додому. Однак чоловік привіз її на власному авто у село Бармаки Рівненського району у безлюдне місце, де дістав пістолет і почав стріляти у рівнянку: одна куля лише зачепила шкіру, інші дві – влучили у шию. Дівчина впала на землю та знепритомніла. Прийшовши до свідомості, побачила, що її кривдник сидить біля неї з ножем і зрозуміла, що на неї чекає смерть. Нелюд двічі наніс їй ножові удари в шию. Жертва закрила очі і затамувала подих, прикинувшись мертвою. Лише тоді нападник зрозумів, що довів "справу" до кінця і залишив її. 

 

Потерпіла через силу, тримаючись за поранену шию, змогла дістатись до найближчого будинку. Чоловікові, який відкрив двері, вона все написала на аркуші, адже говорити не могла. Дівчину із пораненнями передньої та задньої поверхні шиї, проникаючим пораненням трахеї і щитовидної залози госпіталізували у реанімаційне відділення Рівненської обласної клінічної лікарні. Там вона лікувалась ще півроку.

Вже за кілька днів оперативники управління карного розшуку та Рівненського районного відділення поліції затримали на той час 34-річного рівнянина. Слідчі встановили, що він вісім разів притягався до кримінальної відповідальності за вчинення угону, крадіжок та розбійних нападів, за що більше десяти років відсидів у колонії.

Поліцейські провели численні слідчі дії та експертизи, зокрема й обшуки, під час яких вилучили речові докази скоєних злочинів.

"Зловмиснику повідомили про підозру у вчиненні замаху на вбивство та крадіжку з проникненням у приміщення. Суд задовольнив клопотання слідчого про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою, — повідомив заступник начальника ГУНП в Рівненській області – начальник слідчого управління Олександр Панасюк. — Чоловік не йшов на співпрацю зі слідством та не зізнався у скоєному. Утім, поліцейські зібрали достатньо доказів для доведення його вини. Тож невдовзі чотири томи кримінального провадження слідчі скерували до суду".

Крім того, у ході розслідування поліцейські встановили, що 36-річний житель обласного центру у грудні 2015 року також обікрав місцевого жителя, спричинивши йому матеріальний збиток на загальну суму 12500 гривень. Під час обшуку помешкання зловмисника правоохоронці виявили крадені речі і повернули їх власнику.

Утім, попри зібрану достатню доказову базу навіть на судовому засіданні обвинувачений не визнавав своєї вини. За вчинення трьох злочинів йому було призначено покарання у виді позбавлення волі строком одинадцять років. Крім того, до цього строку частково приєднали не відбуте покарання за вчинення угону і призначили остаточний строк – 12 років за ґратами.

 

Таким вироком раніше судимий рівнянин не задовольнився і сторона захисту подала апеляцію, яка винесе свій вердикт.

0
Кримінал # Рівне # національна поліція # злочинець
Найцікавіші матеріали
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі
Іран готується до атаки на Ізраїль протягом найближчих 24-48 годин
0
Читати далі
Пташки для понтонно-мостового полку передали депутати Рівного
0
Читати далі
Для відновлення лікарень Рівненщини виділять понад 800 млн грн
0
Читати далі
США передали Україні зброю, конфісковану в Ірану
0
Читати далі
кремль посилює фейки про атаки на ЗАЕС
0
Читати далі