Рівненський суд засудив вінницького полісмена за "зливання" інформації

Рівненський суд засудив вінницького полісмена за
0
Рівненський суд засудив вінницького полісмена за "зливання" інформації

Доведено, що офіцер поліції,  з корисливих мотивів, використовуючи своє службове становище та маючи доступ зі свого службового комп’ютера до автоматизованих систем Міністерства внутрішніх справ України, систематично збував стороннім особам за грошову винагороду інформацію з обмеженим доступом, що призвело до її витоку. Всього ж зловмисник одержав від зацікавлених осіб неправомірну вигоду на загальну суму 9 тис грн. У суді обвинувачений визнав вину у повному обсязі. 

Погодившись із позицією Рівненської місцевої прокуратури, суд визнав достатніми зібрані під час досудового розслідування докази для винесення обвинувального вироку стосовно оперуповноваженого сектору кримінальної поліції одного із відділів поліції ГУНП у Вінницькій області за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч.2,3 ст.362 та ч.1 ст. 368 КК України (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в автоматизованих системах, одержання неправомірної вигоди). 

Згідно із вироком Рівненського міського суду працівнику поліції призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 3 роки. Одночасно суд  застосував  вимоги  ст. 75 КК України та звільнив чоловіка від відбування основного покарання із встановленням іспитового 2-річного строку з покладенням певних обов’язків. Також згідно із рішенням суду чоловіка зобов’язано сплатити штраф у розмірі 25500 грн та його позбавлено права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування строком на 3 роки. 

0
Кримінал
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі