Рівненський "Верес" сьогодні спробує обіграти "Сталь"

Рівненський
0
Рівненський "Верес" сьогодні спробує обіграти "Сталь"

Чемпіонат України з футболу, Українська Прем’єр-ліга, 22 тур
4 березня 2018 року, Київ, «Оболонь Арена», 14:00
Трансляція: телеканал «Футбол 2»

Арбітр - Ярослав Козик (Мукачево)
Асистенти - Віктор Матяш (Донецьк), Олександр Павлінов (Одеса)
Четвертий арбітр - Сергій Бойко (Київська обл.)
Спостерігач арбітражу - Олександр Шамич (Київ)

Рівненський «Верес» вирушив до Києва на матч заключного туру першого етапу чемпіонату Української Прем’єр-ліги вже фактично у статусі команди топ-шістки. Навіть у разі поразки від «Сталі» рівняни не фінішують у турнірній таблиці нижче шостої позиції (за умови, що не програють на «Оболонь Арені» із рахунком – 0:9, що виглядає абсолютно фантастично). Втім, перемога над «Сталлю» може стати вирішальною для рівнян у майбутній боротьбі за єврокубки. Важливим цей матч є і для наших суперників. Адже «Сталь» веде відчайдушну боротьбу за збереження прописки в УПЛ на наступний сезон.

У недільному матчі у складі нашої команди точно не зіграють через дискваліфікації Сергій Сімінін та Олександр Бандура.

Історія протистоянь
Рівненський «Верес» дотепер зустрічався із кам’янською «Сталлю» в офіційних матчах чемпіонатів України лише одного разу. У жовтні минулого року «сталевари» доволі несподівано відібрали у нашої команди очки на «Арені Львів». Тоді нічию «Вересу» приніс точний удар Володимира Адамюка наприкінці зустрічі.

«Верес» - «Сталь» - 1:1 (0:1)

Чемпіонат України з футболу, Українська Прем’єр-ліга, 11 тур
1 жовтня 2017 року, Львів, стадіон «Арена Львів», 780 глядачів

«Верес»: Бандура – Кобін, Адамюк, Борзенко, Сімінін, Карасюк, Федорчук, Є.Пасіч (Котляр, 72), Волошинович (Г.Пасіч, 80), Степанюк, Сергійчук (Морозенко, 82).
Головний тренер: Юрій Вірт.

«Сталь»: Пеньков – Михайличенко, Грачов, Ткачук, Тимчик, Г.Малакян (Копитов, 90+1), Месхі, Мисик, Климчук (Е.Малакян, 67), Кузик, Обрадовіч (Книш, 89).
В.о. головного тренера: Кирило Нестеренко.

Голи: Адамюк (88) – Кузик (42)
Попередження: Федорчук (56), Карасюк (87) – Мисик (31), Грачов (54), Климчук (63), Е.Малакян (75)

Втім, свого часу ще у Другій лізі чемпіонату СРСР «Авангард» зіграв одразу дванадцять поєдинків проти одного із прародичів «сталеварів» - дніпродзержинського «Металурга».
Цікаво, що у цих зустрічах рівняни зазнали лише однієї поразки, здобувши натомість аж 7 перемог. Ще чотири гри завершилися унічию.

На власному полі «Авангард» виграв у «металургів» усі шість матчів з різницею забитих та пропущених м’ячів – 18:1.

Наш суперник
Із футболом у Кам`янському познайомились ще на початку минулого століття. Уже в 1913 році існувала Кам`янська футбольна ліга, основу команд якої складали робітники Дніпровського металургійного заводу і гімназисти. Перша світова війна і післявоєнна розруха призвели до того, що футбольне життя в місті майже затихло. Однак уже на початку 20-их років разом з відродженням металургійного заводу - з`явилася команда «Металіст».

Починаючи із 1935-го року команда регулярно брала участь у першості України, а в 1936 і 1938 роках - у розіграші Кубка СРСР. Приблизно у той час колектив отримав і свою сучасну назву. У 1938 році «Сталь» стала срібним призером республіканського чемпіонату України. Цей успіх досі залишається найвищим досягненням кам’янського футболу за всю його історію.

Футбол у Кам’янському існував і розвивався навіть у часи німецької окупації. Після звільнення міста від нацистів та, відповідно, окупації радянською владою – команда знову стартувала у чемпіонаті УРСР. «Сталь» зі стовідсотковим показником виграла зональний турнір, втім зупинилася на стадії півфіналу.

У 1949-му команду перейменували на «Металург» і вона знову стала другою у чемпіонаті України, поступившись лише у фінальному матчі столичним «армійцям». Втім, вже починаючи з другої половини 1950-х років «сталевари» майже на двадцять років поступилися званням найсильнішої команди Кам’янського своїм сусідам – «Хіміку».

На всеукраїнську арену «Металург» повернувся лише наприкінці 1970-х. У 1978-му команда виграла чемпіонат України серед колективів фізичної культури, завоювавши путівку до Другої ліги чемпіонату СРСР. Серед команд майстрів «Металург» виступав упродовж семи сезонів поспіль. Упродовж цього часу команда із Кам’янського 12 разів зустрічалася із рівненським «Авангардом». Рівняни за підсумком цих зустрічей мають тотальну перевагу над суперником: 7 перемог, 4 нічиї та лише 1 поразка. Рівниця м’ячів – 23:6. За підсумком сезону 1985-го року «Металург» посів останнє місце у Шостій зоні Другої ліги чемпіонату СРСР і втратив статус команди майстрів.

Черговий футбольний ренесанс у Кам’янському настав у 1998-му році. Відновлена команда з історичною назвою «Сталь» почала нове сходження до вершин вже українського футболу.

У сезоні 2001-2002 «Сталь» повернулася у професіональний футбол і фінішувала 12-ю у групі «В» чемпіонату Другої ліги. Вже за два роки, за підсумком чемпіонату 2003-2004 команда з Кам’янського під керівництвом Олександра Севідова виграла свою підгрупу Другої ліги і здобула право на підвищення у класі. У Першій лізі «Сталь» відіграла чотири сезони, аж поки не понизилася у класі у 2008-му.

Вдруге путівку до Першої ліги команда з Кам’янського завоювала за підсумком сезону 2013-2014. Вже під керівництвом Володимира Мазяра. А вже за рік «сталевари» завоювали путівку до УПЛ.

Свій перший сезон в еліті українського футболу «Сталь» завершила на восьмій позиції турнірної таблиці. Це досягнення команда повторила і у минулому році. Нинішній чемпіонат значно омолоджена «Сталь» розпочала із двох перемог. Втім, потім команда видала невтішну серію із семи поразок поспіль, опустившись із групи лідерів чемпіонату – до підвалу турнірної таблиці, де перебуває дотепер.

Нинішній сезон команда із Кам’янського проводить на «Оболонь Арені» у Києві. Втім, вже із наступного чемпіонату клуб може порвати усі зв’язки із історичним минулим – оселившись у Бучі Київської області.

Кадровий потенціал
Сучасна «Сталь» значно відрізняється від тієї, яка посіла восьме підсумкове місце у чемпіонаті УПЛ-2016, або ж, навіть, у минулому сезоні. Влітку команду покинули практично усі футболісти основного складу. Чимало з них – продовжили кар’єру саме у рівненському «Вересі». Саме зі «Сталі» до нашої команди прийшли Олександр Бандура і Роман Карасюк, які вже стали лідерами «червоно-чорних». Свого часу пограли за «Сталь» також Володимир Адамюк, Максим Каленчук та Станіслав Куліш.

«Сталь» же у нинішньому сезоні зробила ставку на власну талановиту молодь. Новими лідерами команди стали голкіпер Герман Пеньков (23 роки), захисник Артур Даніелян (19 років), півоборонці Мар’ян Мисик (20 років) і Михайло Месхі (20 років). А також – вихованець «Карпат», півзахисник Орест Кузик (22 роки), та легіонер з Вірменії, півзахисники Гор Малакян.

Лише взимку до цієї компанії приєдналися одразу троє бразильців. Це оборонці Еберт та Карлос Соуза, а також хавбек Тьяго Ромуло. Поповнили команду також досвідчений Ігор Ощипко та молодий Богдан Рудюк.

Кадрове посилення вже дало свої плоди. У першій грі після зимової перерви «Сталь» обіграла «Олександрію» - 2:0.

Матч молодіжних команд
Традиційно, днем раніше від матчу основних команд – зіграє молодь «Сталі» та «Вереса». Матч команд U-21 відбудеться на стадіоні «Діназ» у Лютіжі у суботу, 3-го березня. Початок гри – о 14:00.

Матч обслуговуватимуть: 
Арбітр - С.Бойко (Київська обл.)
Асистенти - Т.Клименко, Є. Яковлев (Київ)
4-й арбітр - К.Усова (Київ)
Спостерігач арбітражу - В.Мельничук (Сімферополь)

ДОСЬЄ:
«Сталь» (Кам’янське)
Дата заснування: 1926 рік
Попередні назви: «Металіст», «Дзержинка», «Металург»
Досягнення: переможець групи «В» чемпіонату Другої ліги (2004), срібний призер Другої ліги (2014), срібний призер Першої ліги (2015)
Найвища позиція у чемпіонатах України: восьме місце в УПЛ (2016, 2017)

Історія протистоянь «Сталь» - «Верес»:
13 матчів: +1, =5, -7
Різниця м’ячів: 7-24

Історія протистоянь на полі «Сталі»:
6 матчів: +1, =4, -1
Різниця м’ячів: 5-5

Інформаційна служба НК «Верес» (Рівне)

0
Спорт # НК Верес # ФК Сталь
Читайте також
1979
Матч рівненського "Вереса" проти "Оболонь-Бровар" не покажуть по телебаченню
Поєдинок чергового туру в групі «А» Другої ліги не покажуть в ефірі телеканалу «Рівне 1». Згідно з Постановою Верховної Ради України від 18.12.2018 року перше вересня 2019 року оголошено днем жалоби. У зв’язку з 80-ю річницею початку Другої світової війни
0
Читати далі
2007
Юрій Вірт про нічию рівненського "Вереса" у Вінниці
Рівненський "Верес" не зумів обіграти "Ниву" у Вінниці. На гол Михайла Шестакова господарі відповіли точним ударом Дениса Долінського. "Нива" вперше у чемпіонаті не програла, а "Верес" вперше - не переміг.
1
Читати далі
2397
Рівненський "Верес" здобув нічию у Вінниці
Рівненський "Верес" не зумів обіграти "Ниву" у Вінниці. На гол Михайла Шестакова господарі відповіли точним ударом Дениса Долінського. "Нива" вперше у чемпіонаті не програла, а "Верес" вперше - не переміг.
0
Читати далі
1684
День Незалежності рівненський "Верес" проведе в Ужгороді
Матч 5-го туру чемпіонату України у Групі "А" Другої ліги проти ФК "Ужгород" рівненський "Верес" проведе на виїзді.
2
Читати далі
2378
Юрій Вірт про першу домашню перемогу рівненського "Вереса" в сезоні
Рівненський "Верес" здобув другу поспіль перемогу у чемпіонаті України серед команд Другої ліги. У стартовому домашньому матчі сезону рівняни обіграли "Чайку" завдяки голу Дмитра Ховбоші.
0
Читати далі
2304
Рівненський "Верес" здобув другу поспіль перемогу у чемпіонаті
Рівненський "Верес" здобув другу поспіль перемогу у чемпіонаті України серед команд Другої ліги. У стартовому домашньому матчі сезону рівняни обіграли "Чайку" завдяки голу Дмитра Ховбоші.
0
Читати далі
Найцікавіші матеріали
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі