Рівненський волонтер в рамках проекту «Свої» консультуватиме учасників АТО

Рівненський волонтер в рамках проекту «Свої» консультуватиме учасників АТО
1
Рівненський волонтер в рамках проекту «Свої» консультуватиме учасників АТО

На Рівненщині запрацювала мережа громадських консультантів «Свої». Консультантом з питань громадської активності в Рівненській області став активіст Олександр Гребенюк – контактний номер 0685688936. «Мережа громадських консультантів «Свої» - проект, націлений на розвиток громадянського суспільства в Україні. Проект фінансується Ministry of Foreign Affairs of the Czech Republic і об'єднує однодумців, діяльність яких будується на принципах чесності, відкритості, відповідальності та етичних нормах, прийнятих у цивілізованому світі. Мережа «Свої» має консультантів в 6 регіонах України. Вони пройшли навчання і готові передавати знання, які підвищать професійний рівень громадських активістів. «Свої» (https://svoyi.org/) поділяться рецептами успіху громадських організацій, підкажуть, як використати на користь суспільства реформи, що наразі відбуваються в країні, забезпечать правовий захист, допоможуть отримати фінансування соціально значущих проектів та уникнути емоційного вигоряння.

- Одним з пріоритетних напрямків роботи будуть й різноманітні консультації для учасників АТО, членів ветеранських громадських організацій. Адже дуже важливо сприяти самоорганізації  «атовців», - відзначив координатор проекту у Рівненській області Олександр Гребенюк.

Олександр Гребенюк 4 роки займається волонтерством для фронту, є співзасновником ГО «Допомога армії Рівне». Працює над проектом реабілітації ветеранів АТО. Присвячує багато часу національно-патріотичному вихованню маленьких українців. Є одним із засновників школи українських ютюберів та дитячої школи бізнесу. Пропагує козацьке бойове мистецтво, організує інтерактивні екскурсії. Був співорганізатором фестивалю козацької культури «Курган Леля», що відбувся в травні, та приймає участь в організації фестивалю «Покровський вітер», на який чекають восени.

Очікується, що результатом проекту «Мережа громадських консультантів «Свої» стане вплив на свідомість мешканців регіону, підвищення кількості людей, що здатні покращувати життя в рідному місті/селищі. Організатори впевнені, що розвиток України залежить від громадян, і готові надихати на участь в розбудові країни.

1
Політика # Олександр Гребенюк
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі