Рівненському футболу – 100!

Рівненському футболу – 100!
0
Рівненському футболу – 100!

Одноіменна виставка відкрилася напередодні в Рівненському обласному краєзнавчому музеї. Виставкову залу заповнили гравці рівненського футболу різних років і вірні фанати. У експозиції представлені десятки історичних фото з життя рівненських футбольних команд  з 1920-х років до сьогодення.  

Міжвоєнна історія представлена матеріалами, які надали діти колишніх футболістів Олексія Лисенка, Бориса Калашніка, Леоніда Молчановського. Представлені фото з архіву колишнього футболіста команди «Колгоспник» Володимира Попельницького.

Заслужений рефері із Рівного Віталій Марчук понад 40 років життя присвятив футболу і зберіг у своїх архівах унікальні документи команди, частина з яких також є на виставці.

Гра у складі рівненської футбольної команди  «Верес» стала сходженням  у футбольній кар’єрі українського голкіпера  команд «Шахтар», «Металург» і полтавської «Ворскли» Сергія Долганського.  Його спортивні нагороди, іменні футболка та м’яч надала для експозиції родина, яка мешкає у Здолбунові.

Доповнюють виставку фото Олександра Харвата про яскраві моменти футбольних баталій.

За словами автора виставки «Рівненському футболу – 100!», завідувачки відділу виставок краєзнавчого музею Галини Данильчук, ця експозиція є першою спробою розповісти широкому загалу про історію рівненського футболу, і може стати основою для майбутнього музею спортивної слави Рівного. 

На відкритті експозиції ветерани футболу, вболівальники ФК «Верес» говорили про історію рівненського футболу, його гравців, здобутки та невдачі, згадували яскраві епізоди. «Пережити» історію рівненського футболу у фотографіях, спогадах, цікавих експонатах можна до 19 серпня.

 

Довідково. Історія рівненського футболу розпочалася у 1918 році єврейським спортивним клубом «Маккабі». Спортивний майданчик   розташовувався поруч із палацом Любомирських на вул. Замковій і поступово сформувався як стадіон. А місцева команда неодноразово змінювала свою назву: «Погунь", "Локомотив", "Динамо", "Колгоспник",  "Горинь", Авангард" і, врешті, - «Верес».

0
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі