Рівненською вузькоколійкою захопились іноземні туристи

Рівненською вузькоколійкою захопились  іноземні туристи
0
  • Рівненською вузькоколійкою захопились  іноземні туристи
  • Рівненською вузькоколійкою захопились  іноземні туристи
  • Рівненською вузькоколійкою захопились  іноземні туристи

1 жовтня до України прибула група іноземних туристів та любителів залізничної історії. В першу чергу вони відвідали Рівненщину. Представники Австрії, Німеччини, Польщі, Угорщини, Нідерландів мали змогу насолодитися краєвидами з вузькоколійній лінії Антонівка-Зарічне. Про приїзд іноземців написав Vlad Plahotnyuk у групі Залізнична спадщина України:

"1 жовтня до України прибула група іноземних туристів та любителів залізничної історії, організована нашими друзями та давніми партнерами ПАТ "Укрзалізниця" Wolfram Wendelin та Dmitry Babarika.

На цей раз у складі групи були представники Австрії, Німеччини, Польщі, Угорщини, Нідерландів. В програмі туру було відвідування лісової вузькоколійки у Вигоді, поїзд з паровозом на широкій колії та триденна програма на вузькоколійній лінії Антонівка-Зарічне. Після цього туристи відвідали Гайворон та мали можливість пофотографувати регулярні поїзди на фоні гарних пейзажів.

3 жовтня поїзд у складі паровоза Эр 797-86 та двох пасажирських вагонів прослідував з Коломиї до Делятина. Варто відзначити, що цей паровоз повернувся до свого історичного депо приписки. Його сама поява на поворотному кругу та прекрасний звук сигнала скликали до депо багато мешканців. На паровозі працювала бригада: Степан Крижанівський, Олександр Коліщук, Петро Болотинюк, Руслан Рябчук (Чернівці) та Олег Придимірський (Тернопіль).

А з 4 по 6 жовтня на вузькоколійній залізниці Антонівка - Зарічне проходив триденний тур, до якого було перевезено паровоз Гр 280 із Гайворонського депо та пофарбовано 2 вагони в історичний зелений колір. В перші два дні подорожували як закордонні так і українські туристи згідно замовлення, а третій день - усі бажаючі. Наші іноземні колеги прийняли рішення підтримати та звернути увагу на важливість збереження та розвиток цієї вузькоколійки та подарували безкоштовну поїздку місцевим мешканцям. На станціях був шалений прийом, подивитись на поїзд з паровозом приходили люди старшого покоління, ветерани залізничники, школярі, представники влади. У Володимирці зустрічали хлібом-сіллю та народними піснями. Дякую Людмила Босик! Проїхатись у поїзді прийшли школярі з своїми вчителями, на станції паровозна будка була повна від бажаючих подивитись як там все працює, вуха закладало від постійних гудків.

Як вірно підмітили Гайворонські паровозники - Омелян Свідрук (начальник депо), Сергій Кепський та Олександр Піхович, паровоз немов радів доброзичливості та гостинності людей та відпрацював без жодних зривів. Після поїздки паровоз було завантажено на платформу та найближчими днями він повернеться додому.

Під час туру було обговорено ряд важливих питань щодо подальшої співпраці та проведення подібних заходів на наступний рік, а також створенні проектів з розвитку вузькоколійок. 
За проведення поїздок хочу подякувати всім причетним залізничникам та ентузіастам, особлива подяка родині Мельників з Антонівки - Людмилі, Олександру, Grisha Melnik та Яні - те, що ви робите для розвитку залізниці та краю заслуговує на велику повагу та підтримку."

Фото: Дмитро Бабарика.

0
Найцікавіші матеріали
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі