Росія створила понад 5 тисяч фейків за 5 років

Росія створила понад 5 тисяч фейків за 5 років
0
Росія створила понад 5 тисяч фейків за 5 років

Під час проведення конференції у Грузії учасниками було прийнято рішення, що ЄС буде активно посилювати заходи протистояння російській пропаганді, в частині розповсюдження останніми фейкової інформації з метою дестабілізації ситуації, та подальшого використання спецслужбами РФ створеної ситуації на свою користь.

Учасники з різних європейських країн та експерти на конференції обговорювали механізми боротьби із кремлівською інформаційною машиною.

Згідно з дослідженнями ЄС щодо аналізу дезінформації, за останні 5 років Росія спровокувала понад 5 тисяч фейкових новин. З них половина щодо України.

Так, наприклад, Росія звинуватила США в розробці біологічної зброї і випробування її в Грузії, через що, мовляв, померло 73 людини. Цю новину підхопили всі російські ЗМІ.

Після цього її почали повторювати російські міністри та політики, включно з Путіним. Звісно, новина жодним чином не підтвердилась. Саме в Грузії, де Південна Осетія і Абхазія окуповані Росією вже не перший десяток років, ЄС та Єврокомісія започаткували конференцію з протидії дезінформації і пропаганді.

Завданням проведення конференції було напрацювання тактики боротьби з кремлівською пропагандою в сусідніх до Росії країн.

Експерти під час конференції заявили, що Росія витрачає на фінансування дезінформації все більше грошей та стає агресивнішою та небезпечною для всього світу.

Висновок конференції – з пропагандою треба боротися не лише на рівні спростування повідомлень офіційними особами, а також використовуючи ЗМІ, які перші виявляють такі фейкові новини.

Саме молодь краще опанувала мережу Інтернет, де пропаганда поширюється найактивніше, тож і має очолити боротьбу з нею.

P.S. Не потрібно довіряти «фейковим» новинам, або інформації яка викликає сумнів, особливо з боку  РФ, або з використання підкупних журналістів та ЗМІ, на яких вони працюють, оскільки її поширення призводить до невідворотних наслідків та створює небезпечну ланцюгову реакцію.


0
Найцікавіші матеріали
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі