Шахраї поцупили понад 184 тисячі гривень на лікування онкохворої рівнянки

Шахраї поцупили понад 184 тисячі гривень на лікування онкохворої рівнянки
0
Шахраї поцупили понад 184 тисячі гривень на лікування онкохворої рівнянки
До поліції повідомила 29-річна рівнянка, що після спілкування у телефонному режимі із невідомим, який представився працівником банку, з її рахунку зникли 184 500 гривень, що вона збирала на лікування.

Поліцейські з’ясували, що на мобільний жінки надійшов дзвінок з номеру, притаманного місцезнаходженню головної банківської установи, що і не викликало особливих підозр.

«Запитали, чи очікую платіж на певну суму. Я його очікувала, адже продавала через мережу Інтернет дитяче крісло. Повідомили, що він був скинутий від юридичної особи, що не дозволено правилами банку, тож мою картку заблоковано, — розповідає потерпіла жителька обласного центру. — Потім запевнили, що для розблокування картки, треба обнулити рахунок. Тобто, аби вберегти кошти, їх необхідно перевести на інший рахунок, а після розблокування картки – все повернуть».

Жінка, будучи в стані шоку, що не зможе скористатися грішми, які днями потрібні на лікування онкозаховрювання, назвала всі необхідні реквізити, які просив додзвонювач. Відтак, всі заощадження, що надсилали небайдужі громадяни для жительки Рівного, шахраї переказали на власний рахунок.

 

«Поліцейські за фактом шахрайства, що завдало значної шкоди потерпілому, розпочали досудове розслідування за частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України, — зазначив оперуповноважений сектору кримінальної поліції Рівненського відділу поліції Вадим Люшин. — Наголошуємо громадянам, ні в якому разі не можна називати номер картки, персональні дані — прізвище, ім’я та по батькові, контактні телефони та паролі – це все конфіденційні дані».

Поліцейські застерігають громадян при подібних телефонних дзвінках перервати розмову, не телефонувати за номером, вказаним у смс про заблокування картки, а з’ясувати все в оператора колцентру за номером, вказаним на звороті картки. Можна також звернутися безпосередньо у відділення, де відкритий рахунок,  зробити запит через систему інтернет-банкінг або зателефонувати на спецлінію 102. Утім, у жодному разі не панікувати та не робити поспішних необдуманих учинків..

На лікування 29-річній рівнянці вже через два тижні потрібно 140 тисяч гривень, а таких коштів у молодої сім’ї, яка виховує дворічного сина, не має. Жінка вже створила новий рахунок та знову звертається до небайдужих про допомогу.

Пардус Аліна Валеріївна 4149 4991 2107 5822

 

 

0
Кримінал
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі