Сатана, Хеллоуін та День подяки по-Рівненськи

Сатана, Хеллоуін та День подяки по-Рівненськи
0
Сатана, Хеллоуін та День подяки по-Рівненськи

Останні декілька днів у Рівному піднявся дикий хайп з приводу відзначення одного популярного у світі свята – Хеллоуіну. Когось воно образило, комусь не зайшов тематичний рекламний банер – і тут Остапа понесло. Всі пишуть-говорять-цитують-перецитовують.

На фото – той самий банер, з якого все почалось. 

Однак, самий лютий «зашквар» відбувся на останньому засіднні міської ради, де виступали всі кому не лінь: і депутати, і рівняни розповідали про справжній хоррор цього свята. Про який саме, насправді, ніхто так і не зрозумів. Але підхопили активно.

Взагалі, якщо дивтися об'єктивно – то це і не свято, а прекрасний рекламний хід. Найближчий його аналог – День Святого Валентина. Тільки по останньому ніхто не обурюється. Не говорять православні, мусульмани, індуїсти і атеїсти. Всі ходять і мовчать. А чому?

От і основне сприйняття Хеллоуіну по-факту має бути аналогічним. Це стилізована вечірка. Тут я жодним чином не є прихильником цього святкуванння, відзначення чи проводження часу. Але і за руку туди ніхто нікого не тягне і не змушує. Торгові центри, магазини, розважальні заклади – всі працюють над тим, щоб більше продати. Це і є Хеллоуін.

Але ж, як завжди, є нюанс. І нюанс цього разу полягає в тому, що когось це свято ображає за релігійними мотивами.

Однак, є одне «але». І назва цьому «але» – Конституція України.

Відкриваємо Законодавство, і..

Стаття 35. Кожен має право на свободу світогляду і віросповідання. Це право включає свободу сповідувати будь-яку релігію або не сповідувати ніякої, безперешкодно відправляти одноособово чи колективно релігійні культи і ритуальні обряди, вести релігійну діяльність.

То про що, власне, мова?

Ще один нонсенс. Олександр Чубай із своєю дружиною пропонують заборонити Хеллоуін і запровадити День подяки родом із США. Питання – навіщо? Обгрунтовується, що у зв'язку із закінченням сільськогосподарських робіт. Тоді святкуйте Обжинки, панове, а не щось запозичене, якщо вже на то пішла справа.

Текст рішення Рівненської міської ради, подаємо без змін. 



Стосовно пропагування насилля – то його шукають і його знаходять. А що робити, коли хочеться вбивати, коли бачиш мигання світлофору? Потрібно йти в міську раду, виступати, що мигання світлофору викликає агресію, збирати ініціативну групу і викинути зовсім ті мигаючи світлофори. Бо вони викликають агресію та схиляють до вбивства.

Ось так виглядає вибірковий суб'єктивізм. А що робити тоді з музичним смаком. Чуючи певних українських виконавців по радіо хочеться покінчити життя самогубством, аби перестати то чути.

Якщо не знаєте, що робити? То йдіть на 3 відомі букви – СУД.

Ось так працюють цивілізовані країни. Міська рада фактично може рекомендувати, і то в більшості своїм комунальним закладам, щось робити чи не робити. А от забороняє – тільки суд. То нащо тиснути на наших обраців, забирати «ефірний час» і піаритись на незрозумілості.

Йдіть в суд і там доводьте, що вас це ображає, спонукає і так далі.

Аналогічно можуть зібратися атеїсти, прийти і сказати, що будь яке релігійне святкування їх ображає. БО ВОНИ ВІРЯТЬ В НЕСВЯТЕ ДІЛЕННЯ АТОМА. І так, ще ініціюють проведення Дня чорної матерії.
Страшно?

Це в голові говорить елементарний совок та не толерантність? Ви йдете в Європу? По Дню подяки рівняєтесь на США? Тоді ось вам простий рівень толерантності тих, на кого ми рівняємось.

У грудні 2018 року представники Американської Церкви Сатани під час різдвяного періоду в Капітолії в штаті Іллінойс виставили свій символ та сприйняття своєї релігії. Все б нічого, але поруч стояли символи Різва та Хануки. І ніхто його не знищив, не заборонив і так далі. Тому що в Конституції закріплене право сповідувати будь що, або не сповідувати нічого.

Символ Сатани

Тому, вчимося сприймати світ. Трішки реально, трішки з іронією та без видумки і надумування.

І, до речі, по довідці з Вікіпедії. Святкування Дня подяки притаманне протестантському середовищу України. То що робимо із православними, католиками, мусульманами, індуїстами, атеїстами?

Стаття є авторською колонкою та вільними роздумами редакції.

Основне фото – Serhii Delidon.

0
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі