СБУ ліквідувала банду в колонії на Рівненщині: їх координували російські «злодії у законі»

СБУ ліквідувала банду в колонії на Рівненщині: їх координували російські «злодії у законі»
0
СБУ ліквідувала банду в колонії на Рівненщині: їх координували російські «злодії у законі»

Служба безпеки України заблокувала діяльність міжрегіонального злочинного угруповання в одній із виправних колоній на Рівненщині. За координації «злодіїв у законі» з РФ його учасники налагодили наркотрафік та поширювали злочинний вплив.

За даними слідства, очолював угруповання кримінальний авторитет, який відбуває покарання у цій виправній колонії за вчинення злочинів, пов’язаних із вбивством та нанесенням тяжких тілесних ушкоджень. У кримінальних колах його вважали «смотрящим» за цією спецустановою.

Зловмисник створив на території виправної колонії злочинну організацію із жорсткою ієрархією, яка постачала та збувала ув’язненим наркотики. До її складу входили як засуджені, так і жителі Рівненської, Волинської, Київської та Донецької областей.

«Смотрящий» запровадив та жорстко контролював наповнення «общака», куди надходили кошти від збуту наркотиків, азартних ігор, інших видів протиправної діяльності. Частину «общака» він відправляв «злодіям у законі» з РФ.

Спільники зловмисників, які були «на волі», фасували та маскували наркотичні засоби серед продуктів та відправляли поштою до колонії. Ще одним способом постачання наркотиків був так званий метод «перекидів» – перекидали пакунки з «товаром» через захисні спорудження колонії. Правоохоронці задокументували 13 епізодів вчинення злочинної діяльності угрупованням. Під час проведення обшуків у виправній установі та за місцями проживання фігурантів кримінального провадження співробітниками спецслужби вилучено наркотичні засоби, «чорнову» бухгалтерію, грошові кошти, засоби зв’язку та інші речові докази, які підтверджують злочинну діяльність.

На підставі отриманих доказів організатору та сімом його спільникам повідомлено про підозру залежно від участі кожного у злочинній діяльності:

– за ч. ч. 2 та 5 статті 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній) Кримінального кодексу України;

– за ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

0
Кримінал
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі