Силовики з Донбасу побили та викрали бійця АТО в Рівному, – нардеп

Силовики з Донбасу побили та викрали бійця АТО в Рівному, – нардеп
0
Силовики з Донбасу побили та викрали бійця АТО в Рівному, – нардеп

Народний депутат від "Радикальної партії" Ігор Мосійчук переконує, що напередодні луганський КОРД побили та незаконно затримали екс-підполковника Збройних сил України Сергія Стрільця.

Відповідний допис з'явився на його сторінці у Facebook.

За його словами, ситуація зі Стрільцем бере свій початок ще у 2014 році, коли той на блок-пості 51 ОМБР затримав громадянина Куницького, у якого в машині були виявлено зброю, набої та мапу місцевості із відмітками локацій українських військових.

"Затриманий виявився сином луганського фермера Володимира Куницького – заможного підприємця, та колишнього депутата Луганської обласної ради від Комуністичної партії. Діючи згідно зі встановленою для таких випадків інструкції Сергій Стрілець передав Куницького співробітникам контррозвідки, на цьому його участь була вичерпаною. Після цього він надалі ніс службу, сумлінно виконуючи бойові завдання, в серпні разом із побратимами пройшов пекло Іловайського котла", – зазначив народний обранець.

Крім того він підкреслив, що згодом батько Куницького скористався всіма наявними в нього зв’язками та фінансовими можливостями, щоб помститись: за його заявою на Сергія Стрільця було заведено справу за начебто "перевищення службових повноважень", внаслідок чого бійця розжалували з підполковника до рядового, а пізніше і зовсім звільнили із лав ЗСУ.

"Третій рік триває судова тяганина, в ході якої відбуваються всі можливі та неможливі процесуальні порушення. Стрільця брали від варту та півроку утримували в Старобільському СІЗО, але пізніше захисники домоглись зміни запобіжного заходу на заставу, внаслідок чого Сергію вдалось вийти на волю та повернутись до родини в Рівному", – зауважив представник Радикальної партії.

Мосійчук додає, що 29 червня близько 18:00 відбулось затримання Стрільця в присутності його адвоката Ігоря Гузьо.

"Затримували невідомі особи в масках, пред'явивши лише ухвалу Сватівського районного суду на обшук, але не показавши жодних документів, що посвідчували б їх особи. Лише пізніше зусиллями Нацполіції Рівненщини вдалось встановити, що це були співробітники луганського КОРДу. Під час затримання луганські КОРДівці побили не лише Стрільця, а його адвоката – масові забої, вивихнута щелепа. Відбулася і чергова юридична нестиковка: Стрільця затримали за ст. 208 КПК, що передбачає затримання або на місці злочину, або одразу після його скоєння за наявності свідків. Ясна річ, що жодного злочину на момент затримання Стрілець не вчиняв", – наголошує політик.

Також народний обранець розповів, що наразі Ігор Гузьо знімає побої в лікарні та готує заяви до прокуратури і поліції, а Стрільця водночас транспортують до Рубіжненської прокуратури, де він матиме годину для спілкування зі своїм другим адвокатом Катериною Серіковою та після цього в Старобільському суді йому обиратимуть запобіжний захід.

Захисники побоюються суддівського свавілля та неправосудного рішення. У мене ж немає побоювань, а лише сувора впевненість в тому, що судді-сепаратисти винесуть таке рішення, за яке їм заплатив батько затриманого сєпара – комуніст Куницький. Нині ситуація є взагалі аховою: родичі сєпарів купують суди та наймають КОРД як тітушок, щоб розправитись із українськими військовими – це не просто свавілля, це терор. І ветерани АТО, і притомні парламентарі, правозахисники та громадськість мусять стати на захист Стрільця, та на його прикладі переломити нарешті ситуацію масового переслідування бійців АТО за сфабрикованими справами правоохоронцями Луганщини та Донеччини,
– резюмує радикал.

Джерело: 24 Канал
0
# Рівне # Радикальна партія Ляшка # боєць АТО # Ігор Мосійчук # побили та незаконно затримали # КОРД
Найцікавіші матеріали
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі
Міноборони розробляє спеціальне взуття для саперів
0
Читати далі