Сімейна лікарка, у якої підтвердили інфікування коронавірусом, працює у ЦПМСД «Північний»

Сімейна лікарка, у якої підтвердили інфікування коронавірусом, працює у ЦПМСД «Північний»
0
Сімейна лікарка, у якої підтвердили інфікування коронавірусом, працює у ЦПМСД «Північний»

Журналісти Суспільного з’ясували цю інформацію, зважаючи на запит рівнян, які просили зняти напругу та повідомити хоча б заклад, до якого має стосунок лікарка. Втім її персональні дані розголошувати не будуть.

Начальник міського управління охорони здоров’я Віктор Іськів розповів, що лікарка, коли кілька днів тому відчула погіршення стану здоров’я, на роботу ходити перестала і була вдома. Вона спілкувалась із рівнянкою, в якої першої виявили COVID-19:

– Дізнавшись, що в її пацієнтки встановлений діагноз коронавірус, теж зробили їй тести і це підтвердилось, – каже очільник міського медичного управління. – В закладах охорони здоров’я обмежений амбулаторний прийом пацієнтів, тобто люди розуміють, що просто так туди йти не треба, щоб щось поміряти. Тільки – ургентні випадки, які можуть загрожувати життю людини. Основне, що повинні пам’ятати люди, що перші ворота до медицини – це їхній сімейний лікар. Тобто, почуваєтесь погано – телефонують. Ви уявляєте, що буде, коли, не дай Бог, у нас почнеться хвиля, схожа на Китай чи Італію? Це ж в кожному закладі можуть бути такі медичні працівники.

Наразі фахівці відстежують коло осіб, із якими лікарка контактувала в останні два тижні. Їм у разі виявлення симптомів зроблять тести.

Як працює ЦПМСД «Північний»

Як розповів керівник інформаційного центру медзакладу Андрій Кіслов, працюють вони у дистанційному режимі, а сам заклад не зачиняється:

– Ми інформуємо, щоб перш ніж йти – пацієнт дзвонить лікарю. Лікар приймає рішення, якщо без огляду може призначити лікування, дати рекомендації, чи треба виписати рецепт. Якщо ж треба безпосередньо оглянути, можна прийти, лікарі присутні в центрі. Ми по району Північний на цьому тижні по поштових скриньках розіслали для людей рекомендації. Закрити повністю заклад ми не можемо. Зараз менше людей у закладі, по 1-2 людини в коридорі, а буває – нікого немає. Кожні чотири години у кабінетах лікарів проводиться дезінфекційні заходи (вологе прибирання, обробка поверхонь дезінфекційними засобами, кварцування). У загальних приміщеннях проводиться обробка дезінфекційним засобом дверних ручок та інших поверхонь. При вході у центр відвідувачам проводять температурний скринінг. У кого не ургентний випадок – завертають назад.

Вузькопрофільні спеціалісти, які не в нашому підпорядкуванні, теж працюють дистанційно. На місці ЛОР, хірург, травматолог, з 9 до 14 години, ендокринолог у вівторок і четвер тільки виписує інсулін. І працює рентгенолог. Всі інші до 24 квітня – дистанційно.

 

0
Найцікавіші матеріали
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі