"Сірий кардинал" Рівненської облради пройшов "Детектор"

1
"Сірий кардинал" Рівненської облради пройшов "Детектор"

Депутат Рівненської обласної ради Богдан Файфура довгий час був майже не публічним, однак доволі впливовим. Його фірми отримували будівельні підряди, які фінансувались з бюджету. А до його думки прислухались частина депутатів облради. Свого часу, саме сайт «ВСЕ» зробив Файфуру публічним витягнувши депутата у публічну інформаційну площину. Чим відразу привернули увагу до цієї персон. Випуск програми «Тіньовий сектор» з Богданом Файфурою досі набирає перегляди на нашому сайті.

Політичну кар’єру Богдан Файфура почав у 2010 році у лавах Всеукраїнськоого об’єднання «Батьківщина». За списками партії Тимошенко його обрали депутатом обласної ради. Тут він почав відразу кулуарну активну діяльність. В фракції і партії «Батьківщина» створив свою, неформальну групу впливу і став реальним конкурентом керівника обласної організації Миколи Кучерука.

Згодом, дещо втратив позиції і вийшов з «Батьківщини». Під час парламентської виборчої компанії був кандидатом у народні депутати від «Народного фронту» Арсенія Яценюка. Тоді, щоб стати нардепом, йому не вистачило трохи більше двохсот голосів.

На вибори 2015 року йшов з маловідомою партією «Конкретні справи». Більшість, в тому числі і я, вважали, що на цьому політична кар’єра Файфури закінчиться і депутатом він не стане. Та партія подолала виборчий бар’єр і отримала місця у Рівненській облраді. Окрім того «Конкретні справи» увійшли й до деяких райрад.

Кажуть, пан Богдан був основним фінансовим донором партії. Не заперечував він цього й під час інтерв’ю у програмі «Тіньовий сектор». Вочевидь саме це зіграло вирішальну роль при отримання депутатського значка. Справа у тому, що набраний ним результат на окрузі не дозволяв йому стати депутатом. Однак кілька тих, хто проходили до облради написали заяви про відмову від мандату і Файфура стає депутатом. Тут ще варто зазначити, що ті хто відмовились від обласного депутатства стали депутатами райрад, оскільки балотувались одночасно по різних списках.

Коли вручали запрошення Богдану Файфурі на програму «Детектор» він погодився відразу. Підчас запису програми не заперечував, що депутатство йому потрібне в тому числі й для розвитку власного бізнесу.

Вже після запису студійної частини програми, ми довго з паном Богданом пили каву на одній з рівненських АЗС і розмовляли. Там почув від нього фразу: «Розумієш Олексію, я хочу щоб за кілька років мене і таких як я в депутатах не було. Хочу щоб прийшли інші, які створили нормальні умови в яких я б мав можливість просто займатись бізнесом. А не думати, як врятувати бізнес у цих диких умовах».

Після виходу програми в ефірі телеканалу «Рівне 1» отримав діаметрально протилежні відгуки. Від захоплення до нищівної критики. А на адресу Файфури – епітети від «брехун» до «одного з небагатьох борців з корупцією». Яке з тверджень ближче до реальності – вирішувати вам. Ми ж, команда програми «Детектор» даємо вам можливість бачити політиків такими як вони є: без популізму і прикрас.

1
Політика Відео все # Богдан Файфура # програма Детектор # Олексій Кривошеєв
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі