Скандальний міномет Пащинського експерементально підриватимуть на Рівненському полігоні сьогодні

Скандальний міномет Пащинського експерементально підриватимуть на Рівненському полігоні сьогодні
0
Скандальний міномет Пащинського експерементально підриватимуть на Рівненському полігоні сьогодні

Слідчий експеримент з підривом міномета "Молот" у вівторок на Рівненському полігоні не проводили. Хоча цей захід анонсував голова Комітету Верховної Ради України з питань нацбезпеки і оборони Сергій Пашинський.

Сергій Пашинський, голова Комітету ВР з питань нацбезпеки і оборони: "Я знаю позицію Міністерства оборони, воно хоче публічно провести всі ці слідчі дії. Мене шокує, що головний експерт по мінометам - випускниця Житомирського педучилища. Мене шокує, коли шановані люди починають розказувати нісенітницю, яка на голову не налазить. Тому я звертаюся до ЗМІ, всіх фракцій, колег - якщо є бажання, дайте до відома і прийміть участь завтра у випробуваннях слідчого експерименту на полігоні. І приходьте на комітет - будуть відповіді на всі питання, які тільки можуть." 

Згодом головний військовий прокурор України Анатолій Матіос написав у Фейсбук, що експеримент перенесено на середу. Це ж нам підтвердила і речниця війської прокуратури Західного регіону Юлія Галущак. Зважаючи на суперечливість повідомлень, наша журналістка Анастасія Бачук побувала сьогодні на полігоні.



Анастасія Бачук, журналістка: "Ми завітали на рівненський полігон, аби дізнатися, чи наспрвді проведуть слідчий експеремент сьогодні. Доброго дня, скажіть, будь ласка, чи буде сьогодні слідчий експеримент? - Я не даю інтерв'ю, я нічого не маю права... Не можем, в нас є начальство. - Начальник є в нас, командир. - А начальник десь є? - Черговий КПП. - А нічого не повідомили про слідчий експеримент? - Не знімайте. Нічого ми не можемо знати, ми прості військовослужбовці."

Знімальна група UA:Рівне пробула біля контрольно-пропускного пункту Рівненського полігону 5 годин. За цей час на територію пропускали військові машини та техніку. Полігон працював у звичному режимі. Як повідомила сьогодні о 18-й годині речниця війської прокуратури Західного регіону Юлія Галущак, слідчий експеримент, що відбудеться завтра, буде закритим для преси. Втім, по його завершенні представники військової прокуратури дадуть коментарі. Також, як повідомило агенство УНН, після проведеного слідчого експерименту Комітет Верховної Ради з національної безпеки та оборони проведе у четвер засідання щодо вибуху на Рівненському полігоні .

0
# молот
Найцікавіші матеріали
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі