Скандальний ремонт дороги "Рівне-Луцьк": на тендері Служба автомобільних доріг пробачила фірмі помилку 300 мільйонів гривень

Скандальний ремонт дороги
1
Скандальний ремонт дороги "Рівне-Луцьк": на тендері Служба автомобільних доріг пробачила фірмі помилку 300 мільйонів гривень

Служба автомобільних доріг у Рівненський області оголосила тендер на капітальний ремонт автомобільної дороги Устилуг – Луцьк – Рівне на ділянці км 150+500 – км 156+700. Очікувана вартість - 338 млн.грн. За її результатами  перевірка документів претендентів до аукціону допущено дві фірми: ТОВ "КОНСАЛТИНГ-БУД" та ПрАТ Хмельницьке ШБУ-56.

- Вчора відбувся аукціон, який закінчився, схоже, помилкою "Консалтинг-буду" вартістю в 1,6 млн.грн, - відзначає громадська ініціатива "За чесний тендер" - Адже під час аукціону фірма замість зниженої на "крок закупівлі" ціни ввела сам "крок закупівлі" - - 338 093 грн.
Тобто, знизила свою пропозицію в тисячу разів. Система, звісно, визнала їх переможцями, і тепер вони зобовязані підписати договір. Але навряд вони погодяться робити за ціну в тисячу раз меншою від очікуваної. Скоріш за все фірма відмовиться підписувати договір, а значить втратить забезпечення (банківську гарантію) в 1,6 млн.грн. Ці кошти мають піти в бюджет. Ну або ж будуть думати як довести технічну помилку. Якщо від такої "піррової" перемоги "Консалтинг буд" відмовиться, то замовлення, фактично без бою отримає ПрАТ Хмельницьке ШБУ-56, їх пропозиція склала 321 млн. грн.

Однак керівник служби автомобільних доріг вирішили трактувати результати торгів по-своєму. Переможець торгів  мав би підписати договір і робити за цю ціну, або відмовитися, заплатити "неустойку" за свою помилку, а Служба автодоріг, мала б підписати договір з наступним учасником. Але сталось по-іншому. 

- Служба автодоріг вирішила порушити закон, повірити і пробачити помилку,  послати подалі іншу фірму, з усіма її витратами на підготовку до тендера, відкласти виконання покладених на неї обов’язків по ремонту дороги на невизначений термін. Держаудитслужба, замість дати по рукам, схоже, такі дії підтримала. Правоохоронці мають шанс відкрити чергове провадження і теж вступити в процес перерозподілу наших податків...  Але ми постараємося зробити усе, щоб нарешті закон працював, а ті, хто ним зловживає, були покарані, - обурюються активісти ініціативи "За чесний тендер". 

 

За даними інформаційно-аналітичної системи Youcontrol.com.ua кінцевим бенефіціарним власником ПрАТ Хмельницьке ШБУ-56 є мешканка Чернівців Ставчанська Галина Іванівна. 

1
Наука і технології # Служба автомобільних доріг
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі