Скандально відомий забудовник розпочав раніше заборонене будівництво у центрі Рівного

Скандально відомий забудовник розпочав раніше заборонене будівництво у центрі Рівного
1
Скандально відомий забудовник розпочав раніше заборонене будівництво у центрі Рівного

Ласу земельну ділянку з гаражами у центрі Рівного почали забудовувати. По вулиці Кавказькій, прямісінько за будівлею Рівнеоблради з`явиться багаторівневий гараж. Саме так стало відомо з паспорта об`єкта, що розміщений поблизу огорожі, що почали встановлювати сьогодні. Хто будуватиме об`єкт і чому це питання не обговорювали на містобудівній раді - розбирались сайт "ВСЕ".

Дві земельних ділянки, що знаходяться поруч. На одній з них знаходиться аварійний кінотеатр GONZO, була у власності Рівнеоблради. На іншу з гаражами, дозвільні документи має компанія "АЖУР". Однак, аби почати там будівництва варто отримати безліч дозволів, погодити документи, продемонструвати проекти й отримати схвалення громадськості.

 

 

Компанія "Інтер Бетон Буд" позмагалась на конкурсі з "Ажуром" за ділянку Рівнеоблради переконавши у намірах, продемонструвавши цікавий проект та усі дозвільні документи. Частину новобудови отримає Рівнеоблрада на потреби громадян області. 

Однак, аби почати будівництво кожен забудовник, що бажає продемонструвати свою доброчесність подає заяву на містобудівну раду, аби експерти, громадськість, влада перевірили проект й могли внести правки. Так сталось і цього разу. "Інтер бетон Буд" демонстрували свої наміри аби отримати містобудівні умови та обмеження. В іншому випадку в будівництві могли відмовити не видавши цих необхідних умов. Експерти дали поради, аби компанія підкорегувала проект і вкотре його розглядатимуть.

Втім, як виявилось не усім забудовникам у Рівному однакові вимоги. Компанія "АЖУР" отримала ці самі містобудівні умови 14 лютого на будівництво висотного відкритого паркінгу без жодних обговорень, демонстрації проекту та розголосу:

 

 

Заява від "АЖУР" щодо розгляду на містобудівельній раді не надходила. Їм можна було її не подавати. У разі якщо питання глобальні або суперечливі, тоді ми рекомендуємо замовникам писати заяву на розгляд містобудівної ради. Також є багато забудовників, що пишуть заяви, для того щоб дорадчий відкритий орган дав свої зауваження які потім враховуються. Після розгляду в майбутньому тоді не виникає якихось колапсів" - пояснює начальник відділу генпланування та розвитку міста Андрій Юрков.

Варто зазначити раніше ця компанія мала намір там будувати багатоповерхівку, втім за рішенням суду вже видані містобудівні обмеження було скасовано. Відтак, цього разу вони їх отримали на паркінг висотою 14 метрів та на 120 паркомісць.

Втім, чи не виросте там багатоповерховий будинок наразі чіткої відповіді в управлінні містобудування та архітектури надати не можуть. Все тому, що вони видають лише містобудівні умови як вихідні дані для початку розробки проекту. Чиновники не бачили пропозицій, що саме збудується, прописавши лише конкретні обмеження щодо майбутньої забудови.

Як прокоментував пан Андрій, будівництво на тій ділянці багатоповерхівки може здійснюватись лише на страх та ризик забудовника. Вони повинні мати на руках робочий проект, та проектант повинен враховувати умови та обмеження. Втім, залишається загадкою, яким чином всього за менш як два тижні, проектант підготував проект з врахуванням всіх умов та обмежень виданих управлінням.

Проте, побоювання активістів щодо ймовірного будівництва багатоповерхівки не даремні. Нагадаємо компанія "Ажур" тісно пов`язана з гучними скандальними будівництвами у Рівному. 

Компанія заснована Андрієм Ільчуком та Вячеславом Кочубеєм. Частина належить також акціонерному товариству "ЗАКРИТИЙ НЕДИВЕРСИФІКОВАНИЙ ВЕНЧУРНИЙ КОРПОРАТИВНИЙ ІНВЕСТИЦІЙНИЙ ФОНД "ФІНРАЙЗ".

Ільчук Анрій та Вячеслав Кочубей відомі своїм зв`язком з будівництвом "Шоколад" що є проектом скандального "Набережного кварталу". Сайт 4влада повідомляли про махінації з землею, що вартували Рівному втрачених близько мільйона доларів. Читати: Як забудовник-правопорушник отримав у Рівному «ШОКОЛАДний» шмат землі: розслідування


Фото 4влада

Варто зазначити, "Набережний квартал" втрапив в історію не лише через уникнення аукціонів, а і фірмою "Офіс дизайн". Це компанія, що намагалась почати будівництво на Пагорбі слави у Рівному. Втім, громадські активісти не дали недоброчесному забудовнику цього зробити.Читати: На Пагорбі Слави у Рівному протизаконно захопили близько 60-ти соток землі

 

 

Читати також:Рівняни не хочуть жити з «Ажуром»?

Наразі, територія навколо гаражів обростає металевою огорожею. Жодним чином не зважаючи на те, що це будівництво теж могло бути обговореним на містобудівній раді де активісти можуть детально вивчити - що саме "виросте" у центральній частині міста. 

 

 

1
Наука і технології
Найцікавіші матеріали
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі