Скандального екс-начальника Рівненської митниці Вавровського приплели до Насірова

Скандального екс-начальника Рівненської митниці Вавровського приплели до Насірова
0
  • Скандального екс-начальника Рівненської митниці Вавровського приплели до Насірова
  • Скандального екс-начальника Рівненської митниці Вавровського приплели до Насірова

Прокурори Спеціальної антикорупційної прокуратури (САП) залучили до справи голови ДФС України Романа Насірова скандально відомого на Рівненщині Олега Вавровського. Про це повідомляє "Обозреватель".

При цьому інтернет-видання наводить інформацію про "заслуги" колишнього головного митника і ставить під сумнів покази, які Вавровський може дати прокурорам САП, знаходячись "на гачку" у слідства.

Зокрема, "Обозреватель" звертає увагу на те, що у Головному управлінні Нацполіції Рівненщини розслідується кримінальне провадження №12013190020000101 про торгівлю людьми, у якій замішаний Вавровський. У Рівному кілька посередників, серед яких і Вавровський, підшуковували молодих жінок від 18 до 30 років для переправлення їх на територію Кіпру під різними приводами. Але насправді виявилося, що потім дівчат змушували займатися проституцією.

Олег Вавровський

Окрім цього "Обозреватель" повідомляє про розслідування прокуратурою області справи про незаконне збагачення екс-митника. Зокрема, слідчі перевіряють звідки у колишнього чиновника гроші на придбання приватного будинку в Рівному за 230.000 доларів, трьох квартир у Рівному і однієї квартири у Києві. У деклараціях Вавровського не вказано зареєстровані на нього автомобілі "Форд Фієста" і "Ауді S-line" (остання куплена за 90.000 доларів в 2015 році). Цікаво, що у 2016 році Вавровський також купив у київському автосалоні Volkswagen Multivan за 90 000 доларів США.

Олег Вавровський

Також інтернет-видання пише про те, що прокуратура Рівненської області пред'явило підозру екс-начальнику Рівненської митниці Вавровському за фактом розтрати в 2015 році державного майна шляхом зловживання своїм службовим становищем. Було відкрито кримінальне провадження за №42015180000000195 від 01.09.2015 за ч. 2 ст. 191. Ще одне провадження було розпочато через кілька тижнів за фактом підробки офіційних документів (ч. 1 ст. 366 КК України). На сьогодні справи за двома вказаними провадженнями знаходяться на розгляді суду.

На початку року - 10 січня - прокуратура Волинської області оголосила підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364 КК України екс-начальнику Рівненської митниці ДФС Вавровському О.А., який, перебуваючи на посаді інспектора ВМО № 2 митного поста "Рівне-Центральний" Рівненської митниці, скоїв митне оформлення уживаних транспортних засобів як нових, чим завдав істотної шкоди охоронюваним законом державним інтересам. 7-го березня 2017 року прокуратура направила справу для розгляду по суті в Рівненський міський суд.

До всього треба згадати і те, що історія зі звільненням Вавровського з поста начальника Рівненської митниці тривала дуже довго. Чотири місяці екс-митник ховався від звільнення на лікарняному. 9 березня 2016 року, коли він вийшов на роботу, йому вручили наказ про звільнення з посади.

В інтернеті є відео останнього робочого дня Вавровського, де видно, як його адвокат Андрій Філатов несе два пакети з пляшками. Співробітники поліції зупинили чоловіка з метою не дати під виглядом особистих речей винести державне майно. Пізніше, як пишуть ЗМІ, в приміщення митниці увірвалися двоє друзів Філатова і Вавровська - Віталій Конончук і Павло Ульяновський. Останній ображав співробітників поліції, які перебували при виконанні обов'язків.

0
Наука і технології # Рівненська митниця # Олег Вавровський
Найцікавіші матеріали
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі