«Слуги Народу» оскаржуватимуть легітимність голови Рівнеоблради в суді

«Слуги Народу» оскаржуватимуть легітимність голови Рівнеоблради в суді
0
«Слуги Народу» оскаржуватимуть легітимність голови Рівнеоблради в суді

«Слуги Народу» оскаржуватимуть легітимність голови Рівнеоблради в суді. Інформацію підтвердили представники політичної партії «Слуга народу».

Депутати оскаржуватимуть повноважність засідання та незаконні дії окремих депутатів, в тому числі новообраного голови ради Сергія Кондрачука.

Неоднозначна ситуація в Рівненській обласній раді склалася після того, як 2 грудня перше засідання облради продовжили, незважаючи на його закриття.

Нагадаємо, 2 грудня для проведення засідання було обрано тимчасову президію, до складу якої увійшли 5 представників партій, що набрали найбільшу кількість голосів.

До складу президії увійшли:

Сергій Кондрачук, «Європейська солідарність»;

Людмила Мариніна, «Слуга народу»;

Микола Драганчук, «Батьківщина»;

Ігор Ясенюк, «За майбутнє»;

Віталій Ундір, «Сила і Честь»;

В засіданні чотири рази поспіль оголошували перерву, не приймаючи жодних рішень. Перед однією з них, зокрема, Микола Кучерук заявив з місця, що має доволі великі шанс очолити раду, тому депутатам потрібен час для проведення консультацій.

Продовжене закрите засідання облради

Після останньої на той день перерви головуючий на засіданні Микола Драганчук оголосив про його завершення, оскільки частина депутатів на той момент покинула зал засідань.

Варто зазначити, що перед цим член тимчасової президії Сергій Кондрачук висловив незгоду з порядком головування і запропонував повернутися до питання утворення тимчасової президії. Зокрема він вимагав скоротити її кількісний склад до трьох осіб.

«Я продовжую сесію. У нас є кворум – чому закрили сесію? Ну, тоді суди. Продовжимо судитися, як попереднє скликання, будемо продовжувати цей фарс – іншого я не бачу», – висловився Сергій Кондрачук з президії обласної ради.

Представник «ЄС» крім іншого пропонував скликати позачергову сесію, але потім проявив ініціативу та, всупереч окремим нормам регламенту, сам продовжував засідання як легітимний керівник.

Напівпорожня зала засідань Рівненської обласної ради, склад якої обирав керівництво

Незважаючи на закриття засідання, депутати обласної ради, представники партій «Європейська солідарність», «За майбутнє», «Радикальна партія Олега Ляшка» та «Свобода», продовжили засідання, яке відбувалося надалі без фракцій «Слуга народу», «Батьківщина» та «Сила і Честь».

На ньому 35 із 64 депутатів обласної ради надалі прийняли ряд сумнівних рішень. Зокрема, за пропозицією Сергія Кондрачука, скоротили склад президії до 2 осіб – власне Кондрачука та представника «За майбутнє» Ігоря Ясенюка.

Після цього депутати обрали керівників ради:

головою – Сергія Кондрачука, «ЄС»;

першим заступником – Сергія Свисталюка, «РПЛ»;

заступником – Олексія Бучинського, «Свобода»;

головою бюджетної комісії – Ігоря Ясенюка, «За майбутнє».

Нагадаємо, що через увімкнений мікрофон в президії в пряму трансляцію потрапила частина телефонної розмови (ймовірно, Ігоря Ясенюка та нардепа Віктора М’ялика, обидва представники «За майбутнє»), в якій співрозмовник в президії повідомив такому собі «Ничипоровичу» про події в залі. З розмови можна зробити неоднозначні висновки щодо домовленостей у новообраній раді.

«Ничипорович… Значить, у нас все добре… і «Батьківщини» пішли. Значить, ми самі. Нас 35 чоловік. Дальше проводимо… Кажу, голову обласної ради зараз обираємо. Все добре. Чуєш? Ми добавили собі більше в бюджет людей. Ми добавили ще одну людину. Ми там розрулили. Так. Давай», – це та частина телефонної розмови, яку вдалося розпізнати.

Позовні вимоги

У партії «Слуга народу» підтвердили інформацію про оскарження рішень на першому засіданні обласної ради через судовий позов.


Відповідно до документів, які частково надали представники партії, в суду вимагатимуть визнати протиправними дії депутатів Рівненської обласної ради після закриття засідання. Зокрема у «Слуги народу» вимагають визнати рішення облради партії незаконними та скасувати їх.

Позов подано від імені голови обласної організації партії «Слуга народу» Юрія Ліпського і прийнято до розгляду 9 грудня. До справи в якості третьої сторони залучать обраного головою Сергія Кондрачука.

«Коаліція опозиційних партій в обласній раді спільно зі «Слугою народу» не буде ходити на засідання облради, яка приймає рішення в незаконний спосіб, та її комісій. Це консолідована позиція. На попередніх засіданнях комісій 10 грудня наших представників не було. Наразі позов прийняли на розгляд, але ми ще чекаємо повідомлення, коли його розглядатимуть», – коментує Юрій Ліпський ситуацію в обласній раді.

Депутат також додав, що справа пріоритетна, її розглядатиме комісія з трьох суддів Рівненського окружного адміністративного суду.

Зауважимо, що у Сергія Кондрачука як у третьої сторони є п’ятнадцять днів для надання пояснень до суду.

За матеріалами: Інформаційний Потік Рівне

0
Політика
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі