Що мер Вараша думає про свою відставку?

Що мер Вараша думає про свою відставку?
0
Що мер Вараша думає про свою відставку?

Із 124 запланованих питань у порядку денному 20 сесії Вараської міської ради на Рівненщині депутати розглянули лише 23. Втім, найбільший ажіотаж викликало питання про дострокове припинення повноважень мера Сергія Анощенко та розпуск міської ради. На цю сесію прийшли й місцеві жителі. На вулиці перед будівлею міської ради збиралися люди у камуфляжі, хтось приніс шини.

У залі питання відставки мера спочатку взагалі хотіли зняти з порядку денного, а пізніше пропонували розглянути його в самому кінці. Не підтримали депутати Варашу й пропозицію міського голови розпустити міську раду 7 скликання та усім депутатам, спільно з міським головою, піти на перевибори, пише Північ-інфо.

«Дуже шкода, що величезне бажання будь-яким шляхом прийти до влади, у частини депутатського корпусу перекреслило здоровий глузд та обов’язок працювати на користь громади міста. Право бути міським головою чи депутатом здобувається на виборах довірою, отриманою від громади міста, а не брудними політичними іграми та інтригами. Не купка депутатів, а мешканці міста мають право вирішувати, кому довіряти представляти інтереси громади. Голосування покаже, хто для чого йшов у міську раду: працювати на благо міста чи вирішувати особисті питання. Якщо далі працювати разом міському голові та депутатам неможливо, давайте будемо чесними перед громадою міста й усі разом підемо на перевибори», – розповідає Сергій Анощенко.

Пропозицію очільника міста повністю «перезавантажити» владу у Вараші, підтримали лише 14 депутатів. Усі інші народні обранці або «утрималися», або «не голосували».

В результаті домовилися провести ще одне пленарне засідання на якому депутати знову розглянуть проект рішення про дострокове припинення повноважень Анощенко. Це зроблять вже у цю суботу, 7 жовтня. Розпочнеться засідання о 12.00. Вхід на сесію міської ради – вільний.

Окрім цього, під час сесії не вдалося заслухати звіт про роботу депутатської «комунальної» комісії у зв’язку із відмовою її голови Катерини Конопелько прозвітуватися. Натомість, заслухавши звіт голови «земельної» комісії Олександра Чеха, 18 депутатів визнали роботу цієї комісії незадовільною. Також міська рада внесла зміни до бюджету міста на 2017 рік й затвердила Програму цільової фінансової підтримки міського комунального підприємства до 2027 року. Відповідно до прийнятої програми, депутати планують безповоротно виділити з бюджету міста на погашення боргів КМКП понад 93 мільйони гривень, інформує Вараська міська рада.

Фото: міська рада

0
Політика # Рівненщина # Вараш # мер вараша
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі