Сьогодні 7500 медсестер на Рівненщині відзначають професійне свято

Сьогодні 7500 медсестер на Рівненщині відзначають професійне свято
1
Сьогодні 7500 медсестер на Рівненщині відзначають професійне свято

12 травня — Всесвітній день медсестер. Понад 7500 осіб. Саме стільки налічує ГО “Рівненська обласна Асоціація сестер медичних”, яку понад десяток літ очолює Людмила Романішина — Лановська. Проведення практичних семінарів, тренінгів, науково — практичних конференцій, конкурсів професійної майстерності, надання матеріальної допомоги — далеко не повний спектр усіх завдань, що виконує Асоціація. У тренінгах, як правило, беруть участь столичні спеціалісти, які розповідають про новітні досягнення у медицині. Про це повідомляє управління охорони здоров'я Рівненської облдержадміністрації.
“Нещодавно навчали як виконати забір крові вакуумними системами. Цей метод цікавий тим, що дозволяє взяти точну кількість рідини. Не всі і не у всіх районах області ще ознайомлені з цим методом”,- розповідає голова громадської організації Lyudmila Romanishina. А із середини травня на базі обласної дитячої лікарні медсестер навчатимуть як встановити периферичний внутрішньовенний катетер. Бо це насправді ювелірна робота. “Побувавши у Львові, ми запозичили практику школи медсестри. Однак розробили свій тижневий цикл”,- веде далі голова Асоціації. Участь у практиках та теоретичних заходах для членів громадської організації — безкоштовна. Більше того, після завершення медсестри отримують сертифікати. А це, безумовно, впливає на їх фах та матеріальну винагороду у подальшому. 
Час готує нові виклики для професії медсестри. Тому участь у семінарах, тренінгах, необхідність навчатися комп’ютерній справі — такі реалії сьогодення. “Головне — любити свою роботу незалежно від стажу та “рости” у професії”, - підсумовує Людмила Романішина — Лановська.

 


На відео — голова ГО “Рівненська обласна Асоціація сестер медичних” Людмила Романішина — Лановська. Лабораторії Рівненський обласний клінічний лікувально-діагностичний центр ім.В.Поліщука обласного клінічно — діагностичного центру. На сучасній аналітичній апаратурі тут виконують широкий спектр досліджень.

1
Суспільство # Всесвітній день медсестер
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі