Сьогодні своє 35-річчя святкує мобільний телефон

Сьогодні своє 35-річчя святкує мобільний телефон
0
Сьогодні своє 35-річчя святкує мобільний телефон

Цього дня - 13 червня 1983 на ринок в США надійшов перший серійний мобільний телефон. Пристрій під назвою «Dynatac 8000x» виробництва компанії «Motorola» важив майже 800 г, а його довжина становила 33 см.

Починаючи з 1928 року компанія Motorola бере активну участь у новаторських розробках у сфері комунікацій і електроніки. У 75-річної історії компанії було безліч епохальних подій і досягнень. Motorola була першовідкривачем мобільного зв'язку, створивши в 1930 році автомобільне радіо і мережі громадської безпеки. Motorola створила обладнання, яке в 1969 році передало перші слова людини з Місяця. Саме після виходу в продаж в 1983 році першого стільникового телефону, який можна було тримати в руці, і запуску повністю цифрового технічного стандарту телебачення високої чіткості (HDTV) у 1990 р. у сфері комунікацій відбулася революція.

Еволюція компанії «Моторола» і зміни в характері її продукції відображають вплив електронної промисловості на різноманітні сторони життя у двадцятому столітті.

Motorola створює численні продукти для використання з боку уряду, державних службовців безпеки, бізнес-партій, а також широкої громадськості. Ці продукти включають стільникових телефонів, ноутбуків, комп'ютерних процесорів, пристроїв зв'язку та радіо. Motorola RAZR лінії було продано більше 120 мільйонів одиниць в результаті чого компанія зайняла друге місце на ринку мобільних телефонів у 2005 році.

0
i-серфінг
Найцікавіші матеріали
Чоловічі кеди для активного міського життя
0
Читати далі
На Рівненщині планують створити інфекційну лікарню
0
Читати далі
У Рівненському районі водій злетів у кювет і загинув
0
Читати далі
Понад 5,5 тисяч школярів Рівненщини взяли участь у другому етапі «Шкільних ліг»
0
Читати далі
На Рівненщині формують фонд житла для вимушених переселенців
0
Читати далі
На Рівненщині двоє чоловіків, перебуваючи у СІЗО, вчиняли шахрайські дії
0
Читати далі
Зеленський підписав закон про лобізм
0
Читати далі
Українці почали читати суттєво більше
0
Читати далі
У Рівненській ОДА вивчали доцільність публічних закупівель
0
Читати далі