Сонце, вода та безпека - як відпочити без шкоди для здоров'я?

Сонце, вода та безпека - як відпочити без шкоди для здоров'я?
1
Сонце, вода та безпека - як відпочити без шкоди для здоров'я?

Сонце, море чи річка та засмага - для багатьох синоніми відпочинку та релаксу. Та окрім "плюсів" є й чимало "мінусів" та ризиків для здоров'я, як для дорослих так і для дітей. Як підготуватися до комфортного відпочинку та вберегти себе і свою родину від небезпеки.

Одяг та аксесуари

Зручні, легкі, не обтягуючі та з натуральних тканин - бавовна, шовк та інші. Голова обов'язково повинна бути прикритою, як у дорослих та і дітей для попередження сонячного удару. А аксесуари із широкими полями - ще й обличчя прикривають від надлишкових сонячних променів. Окуляри також відіграють не останню роль, але тільки якісні і підібрані для вас. Так само стосується і дорослих і малюків - бажано обрати їх для себе в оптиці, зі спеціальними фільтрами, котрі захищатимуть від небажаного сонячного випромінювання.

Їжа та напої

Якщо ваш малюк або навіть і ви полюбляєте активний відпочинок то без перекусу вам не обійтися. Тому прихопіть овочі, фрукти, печиво чи сухофрукти та горішки. Не беріть продуктів, котрі можуть зіпсуватися та нашкодити здоров'ю (майонез, м'ясо, яйця, масло та ін.). Обов'язково прихопіть воду! Не газовану, не солодку, а чисту - негазовану або ж слабо. Може бути сік (натуральний, без цукру та додатків) або компот.

Перебування на сонці

Ранок та вечірній час, а не коли на сонці "засмажитися" можна. З 8.00-11.00 та 18.00-20.00 - варіанти на ваш вибір. Обідню пору краще проводити у затінку або ж відпочити вдома. І не забувати = температура в затінку також може бути високою і ризик теплового удару має місце бути. Тому якщо ж ви все-таки у тіні - не забувайте пити! Малюку на сонці не варто перебувати більше 20 хвилин, при цьому маючи панаму на голові та бути намащеним сонцезахисним засобом із SPF-фактором не менше 20. Чим вищий тим насправді краще. Перебуваючи біля води та охолоджуючись в ній малюк також може "обгоріти" або отримати сонячний удар. Пам'ятайте - вода також відбиває сонячні промені від своєї поверхні! Бажано ховатися-таки час від часу у затінку та берегти себе і свою родину.

Перебування у воді

25 - 26 градусів - оптимальна температура для перебування дитини у воді. Звісно можуть бутиі індивідуальні особливості, коли малюк добре себе почуває і у 20, а комусь і 28 мало буде. Все сила звички. Поки малюк не вміє самостійно та добре плавати - не зайвими будуть нарукавники, жилети та круги для плавання. Проте це не запорука безпеки - тільки дорослий може контролювати плавання дитини! в жодному випадку не залишайте без нагляду малюка покладаючи надію на надувні предмети. Якщо в дитини від довгого перебування з'явилася "гусяча шкіра", а губи помітно посиніли - негайно з води адже це прояви переохолодження. Злегка розітріть махровим рушником та переодягніть у суху одежу.

"Плюси" сонячно-морського-річкового відпочинку

Попри всі небезпеки та перестороги, побоювання та ризики - відпочинок це круто! Це наше "перезавантаження", релакс та оздоровлення. Всього має бути в міру, з розумом та гарно підготоване.

Заряджайтеся позитивом на рік вперед та файного всім відпочинку!

1
# відпочинок # літо # Сонце
Найцікавіші матеріали
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі