SpaceX успішно вивела на орбіту ще 60 інтернет-супутників Starlink

SpaceX успішно вивела на орбіту ще 60 інтернет-супутників Starlink
0
SpaceX успішно вивела на орбіту ще 60 інтернет-супутників Starlink

Важка ракета-носій Falcon 9 у неділю успішно вивела на низьку навколоземну орбіту нову партію з 60 міні-супутників, призначених для продовження розгортання глобальної мережі інтернет-покриття системи Starlink, повідомила компанія-розробник SpaceX.

«Виведення 60 супутників Starlink підтверджено», – йдеться в повідомленні.

Це вже чотирнадцяте виведення на орбіту групи інтернет-супутників, від травня минулого року, в рамках проекту Starlink. Попередня партія з 60 супутників Starlink була запущена 6 жовтня. Тепер її орбітальне угруповання складається вже з 833 космічних апаратів. Сьогодні компанія SpaceX є найбільшим супутниковим оператором у світі.

Запуск був здійснений о 08:25 за часом Східного узбережжя США (15:25 за Києвом) зі стартового комплексу LC-39A на космодромі NASA на мисі Канаверал у штаті Флорида.

Через 1 годину і 3 хвилини після старту ракети група супутників Starlink вийшла на задану орбіту.

Тим часом перший багаторазовий ступінь ракети-носія SpaceX, який використовувався для запуску в шостий раз, через 8 хвилин 24 секунди після запуску здійснив керовану посадку на автоматичну плавучу платформу Of Course I Still Love You, яка перебувала в Атлантиці в 633 км від космодрому на мисі Канаверал.

Крім того, спеціальні рятувальні морські судна Ms. Chief і Ms. Tree в Атлантиці повинні були «зловити» в надводні мережі або виловити з води дві стулки обтічника головної частини ракети, які після відокремлення спускалися на парашутах. Повторне використання обтічника дозволяє економити компанії SpaceX до $ 6 млн при запусках своїх ракет.

У перспективі компанія SpaceX планує розгорнути орбітальне угруповання з 12 тис. космічних апаратів даного типу (а в подальшому з 30 тис.) для створення повномасштабної мережі, яка дозволить забезпечити жителів Землі широкосмуговим доступом в інтернет у будь-якому куточку планети. SpaceX повідомила, що вже в 2020 році супутники забезпечать інтернет-покриттям усю територію Північної Америки, а до 2021 року буде охоплена майже вся планета. Загальна сума інвестицій для реалізації проекту оцінюється в $ 10 млрд.

За матеріалами: Інтерфакс Україна

0
i-серфінг
Найцікавіші матеріали
Чоловічі кеди для активного міського життя
0
Читати далі
На Рівненщині планують створити інфекційну лікарню
0
Читати далі
У Рівненському районі водій злетів у кювет і загинув
0
Читати далі
Понад 5,5 тисяч школярів Рівненщини взяли участь у другому етапі «Шкільних ліг»
0
Читати далі
На Рівненщині формують фонд житла для вимушених переселенців
0
Читати далі
На Рівненщині двоє чоловіків, перебуваючи у СІЗО, вчиняли шахрайські дії
0
Читати далі
Зеленський підписав закон про лобізм
0
Читати далі
Українці почали читати суттєво більше
0
Читати далі
У Рівненській ОДА вивчали доцільність публічних закупівель
0
Читати далі