Спортивну команду «INTER BETON» знають у всьому світі

Спортивну команду «INTER BETON» знають у всьому світі
0
Спортивну команду «INTER BETON» знають у всьому світі

Компанія «INTER BETON» та її власник Юрій Чаборай вже майже десяток років підтримують спорт та спортивне життя Рівненщини. Якби це була офіційна команда, яка відправляє своїх представників на змагання, то це була б чи не наймасовіший і найтитулованіший колектив не тільки Рівненщини, а і України.

Зараз же мова піде про важку атлетику та пауерліфтинг.

Читайте також: «INTER BETON» - «спортивний інвестор» Рівненщини

Для тих хто не знає, обидва цих види спорту тісно пов'язані із підніманням штанги, але принципи підкорювання сотень кілограмів є абсолютно різними. Для тих хто хоче більше знати про відмінності - читаємо хоча б Вікіпедію. Якщо коротко, то у важкій атлетиці є дві вправи - підняття штанги над собою ривком і поштовхом. Класичний же пауерліфтинг включає в себе жим лежачи, присідання та станову тягу.

Тож, дружба компанії «INTER BETON» із важкою атлетикою розпочалася у 2013 році. Тоді за допомогою по виїзду на ветеранські змагання до Юрія Чаборая звернулися представники Вараша (раніше Кузнецовськ) Сергій Якубишин та Юрій Шинкарук. Заручившись підтримкою, вони на Чемпіонаті Європи з важкої атлетики у 2013 році впевнено стали призерами. Свій успіх чоловіки закріпили на континентальній першості в Угорщині вже у 2014 році.

Спортивна дружба зав'язалася настільки сильно, що і до цього часу «INTER BETON» активно підтримує федерацію важкої атлетики Рівненщини у проведенні змагань та виїзді спортменів на турніри. Варто зазначити, що вже найближчим часом збірна команда області змагатиметься на Кубку України з важкої атлетики.

З пауерліфтингом же вийшла зовсім інша, але не менш цікава історія. У Вараші народився, живе та тренується унікальний пауерліфтер Антон Бірук. У свої 14 років він розпочав займатися цим нелегким видом спорту. І вже з підтримкою Юрія Чаборая у 2015 році він здобув перші перемоги на Чемпіонаті України. Переломним став 2017 рік. Тоді, із прапором  «INTER BETON»  Антон Бірук став срібним та бронзовим призером Чемпіонату Європи, що проходив у Тістеді (Королівство Данія) та бронзовим призером Чемпіонату Світу у Мінську (Республіка Білорусь). Після цього у 2018 році наш спортсмен підкорив Чемпіонат Світу. Він виграв золото у вправі присідання зі штангою - 260 кілограмів. Варто зазначити, що на рахунку Антона є кілька рекордів у його віковій категорії.

Тож, вболіваємо та підтримуємо спортивну команду «INTER BETON». Хлопці та дівчата представляють Рівненщину на всіх можливих рівнях і роблять все можливе, аби про наш край почули у всьому світі.

 

0
Найцікавіші матеріали
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі