Спорткомплекс у Рівному на Макарова почнуть будувати весною за 310 млн гривень

Спорткомплекс у Рівному на Макарова почнуть будувати весною за 310 млн гривень
0
Спорткомплекс у Рівному на Макарова почнуть будувати весною за 310 млн гривень

Вчора у Рівному презентували офіційний проект будівництва спорткомплексу на вул. Макарова. Розпочнуть його зводити із багатофункціонального залу для ігрових видів спорту. 

- До цього року окрім макету та виділеної земельної ділянки більше нічого не існувало. Ми виділили 1,5 млн грн на проект, який нині вже фактично пройшов експертизу. Це дозволяє нам працювати над фінансуванням будівництва першої черги, - розповів керівник ОДА Олексій Муляренко.

Piccy.info - Free Image Hosting

Нині орієнтовна вартість першої черги складає 310 млн гривень. Ціну планують знизити під час тендерних торгів. Перші кроки в будівництві заплановано почати вже весною 2018-го року та завершити через 27 місяців.

Зрозуміло, що таку суму обласний бюджет виділити не зможе, тому залучатимуть і інші джерела фінансування. Як зазначили в обласній адміністрації, розмови ведуться із керівництвом Рівного, Рівненського району. Левову частку коштів хочуть отримати і з Державного фонду регіонального розвитку. Чималі шанси є і на те, що у бюджеті України виділення коштів на рівненський спорткомплекс буде вказано окремою строкою.

Наскільки вдасться втілити в життя все озвучене, покаже тільки час.

- Експертиза проекту вже практично пройдена. Я вже маю її номер і ми за крок до оголошення торгів, - прокоментував директор департаменту з питань будівництва та архітектури РОДА Ярослав Мазярчук.

Piccy.info - Free Image Hosting

Проект розробляло ДП "ДНІПРОМІСТО", точніше рівненська філія підприємства.

- При проектуванні спорткомплексу ми враховували всі сучасні вимоги для подібних споруд. Зал першої черги зможе приймати змагання міжнародного рівня. Висота стелі вище 15 метрів. Трибуни на 3000 глядачів, - сказав в.о. рівненської філії ДП "Дніпромісто" Роман Семенченко.

Варто зазначити, що після завершення першої черги будівництва приступлять до будівництва другої - 50-метрового басейну. І вже після цього - льодового палацу.

При будівництві першої черги виконають левову часту і з технічних питань - підключення теплопостачання, електрики, води, каналізації та інших комунікацій. Тому наступні етапи будівництва будуть дешевшими та простішими.

Piccy.info - Free Image Hosting

Заявлений термін експлуатації - 100 років при всіх вимогах експлуатації.

Piccy.info - Free Image Hosting

Варто зазначити, що повністю збудований спортивний комплекс дозволить Рівному стати одним із основних центрів розвитку спорту у Західній Україні.  Втім, подібних перезентацій в РІвному громадськість бачила вже чимало і вони зазвичай закінчувалися нічим. Тож, наскільки вдасться реалізувати анонсований проект повністю знову ж - покаже тільки час.

Нагадаємо, що у повітрі зависла реконструкція стадіону "Авангард", яка повинна була розпочатися фактично восени, але через непорозуміння із пошуком проекту, проходження ним експертизи, з цього питання поки нічого не відомо.

 

    
0
# Рівне # спорткомплекс
Найцікавіші матеріали
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі