"Не мав умислу". На Рівненщині закрили кримінальну справу щодо перешкоджання журналісту

0
"Не мав умислу". На Рівненщині закрили кримінальну справу щодо перешкоджання журналісту
Поліція не знайшла в справі складу злочину. Як повідомляє Інститут масової інформації, поліція закрила кримінальне провадження з приводу перешкоджання журналістській діяльності Анни Махно.

Нагадаємо, журналістка вивчала резонансну закупівлю, під час якої Бабинська об'єднана територіальна громада заплатила фактично одному підприємцю за ноутбук близько трьохсот тисяч гривень. В перших числах січня 2017 року знімальна група відправилась до підприємця, який і продав техніку громаді. Чоловік, який знаходився у приміщенні намагався виштовхати журналістку і оператора з приміщення.

Прес-офіцерка поліції Рівненщини Любов Белаш пояснила представниці ІМІ в Рівненській області, чому наразі поліція не знайшла складу злочину в діях підприємця.

“В ході досудового розслідування встановили, що цей чоловік не мав умислу перешкоджати професійній журналістській діяльності журналістки та оператора. Він просив залишити приміщення, яке є в приватній власності. Вивчалося відео, надане потерпілою стороною. В сукупності вивчення усіх відомостей і допиту усіх свідків, очевидців прийняли рішення про закриття кримінального провадження через відсутність складу злочину”, - сказала Любов Белаш.
 
Натомість рівненська журналістка Анна Махно не дивується такому розвитку подій, адже всі кримінальні провадження щодо перешкоджанню роботи журналісту - закриваються: 
 
 
"Про закриття кримінального провадження офіційно мене ніхто не повідомляв. Ні листа поштою, ні електронкою, ні навіть телефонного дзвінка. Хоча насправді я цим не здивована. Чи є в нас хоч одне єдине кримінальне провадження про перешкоджання професійній діяльності журналіста, яке не було закрите за відсутністю складу злочину? Це певно статистика, яку найпростіше підготувати. Бо відповідь: немає. Цікаво звичайно, які свідки були допитані. і чи враховувалися обставини, що на відео не було зафіксовано сам факт перешкоджання, але були дані пояснення, що камера була вимкнена від початку. Обурення закриттю провадження немає, бо це прогнозовано, з причини яку назвала вище. Є сподівання, що коли наступні рази (не дай Боже), коли знімальним групам битимуть камери, душитимуть операторів чи кидатимуться на журналістів - в поліції бачитимуть злочин."- коментує Анна Махно.


Головне фото - ілюстративне.
0
# Рівненщина # кримінал # ЗМІ # журналістка # Анна Махно # перешкоджання журналісту
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі