Стала відома причина отруєння відвідувачів Рівненського пабу

Стала відома причина отруєння відвідувачів Рівненського  пабу
1
Стала відома причина отруєння відвідувачів Рівненського  пабу

За результатами розслідування спалаху отруєнь у м. Рівне відомо, що причиною його виникнення стало вживання страв забруднених сальмонелою. Виникнення спалаху могло сприяти не дотримання в закладі поточності приготування страв, порушення процесу розморожування продуктів, відсутність контролю температури в холодильнику, порушення товарного сусідства в холодильниках, не дотримання вимог поводження з харчовими відходами.

Як вже повідомлялось, в Рівненський обласний лабораторії 18.06. – 21.06.2019 року надійшли екстрені повідомлення на 6 випадків (із них 1 дитина) гострих отруєнь у мешканців м. Рівне. Своє захворювання пов'язують з споживанням страв 12.06 - 13.06.19 року та 19.06.19 року в пабі «Бочка». Усі хворі звертались за медичною допомогою в інфекційне відділення Центральної міської лікарні, 4 осіб – госпіталізовано, із них 1 дитина. У всіх постраждалих діагноз сальмонельоз.

Під час епідеміологічного розслідування причин виникнення спалаху було обстежено 19 осіб, з них 6 хворих, 13 працівників паб «Бочка». На дослідження відібрано 37 проб: 30 змивів з об’єктів довкілля, на золотистий стафілокок, на патогенну, умовно - патогенну мікрофлору, 1 проба питної води на мікробіологічні показники та 6 зразків харчових продуктів (яйця сирі, крильця мариновані заморожені, крильця смажені курячі у фритюрі, соус «Тартар», картопля смажена у фритюрі).

За результатами санітарних досліджень із 30 змивів з об'єктів довкілля у пабі «Бочка», у 22 виділені бактерії групи кишкових паличок. З рук одного з кухарів виділений стафілокок золотистий. У яйцях курячих та соусі «Тартар» діагностували сальмонелу.

1
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі