Сталін в Канаді закликає внести слово «Голодомор» у словники (ВІДЕО)

Сталін в Канаді закликає внести слово «Голодомор» у словники (ВІДЕО)
0
Сталін в Канаді закликає внести слово «Голодомор» у словники (ВІДЕО)

Канадська кампанія «Національний інформаційний тур «Голодомор», що діє за підтримки уряду країни і по всій Канаді інформує людей про трагедію українського Голодомору, запустила новий проект. Він має на меті сприяти внесенню цього слова в провідні словники англійської мови. А «допомагає» в цьому особисто радянський диктатор Йосип Сталін, якого «оживили» за допомогою сучасних технологій.

«Сталін знову оживає, щоб відкрити глибинну правду», – кажуть ініціатори проекту, який використовує технології виготовлення «фейкових» новин із прямо протилежною метою: викрити роль Йосипа Сталіна в примусовому виморюванні голодом мільйонів українців і в подальшому приховуванні трагедії. А ще одна мета проекту – спонукати читачів підписати петицію за внесення в провідні словники англійської мови слова і поняття Holodomor.

Сучасна технологія, яка дозволяє маніпулювати відео й аудіозаписами і цілком правдоподібно вставляти в уста реальних людей довільні слова й тексти, відома як «глибинний фейк» (англійською deepfake). А тепер вона допомагає відкрити deep truth – глибинну правду.

У відеоролику, для створення якого були використані рідкісні кольорові кінокадри Сталіна, радянський диктатор розповідає (англійською мовою), що то саме він і винайшов «фейкові новини», організувавши не тільки геноцид Голодомору, а й його замовчування, приховування від усього світу масштабів штучно влаштованого вбивства мільйонів невинних людей:

«Заперечення, цензура, брехня… І зараз уже 2020 рік, а ніхто нічого про це не знає – спробуйте-но знайти щось у словнику! Я б сказав, що я досить добре попрацював над тим, щоб приховати це. Так що наступного разу, говорячи про альтернативні факти, віддайте мені належне, бо я цього заслуговую».

Ролик для кампанії підготували у співпраці з одним із провідних у світі фахівців у галузі технології deepfake Полом Шейлзом на прізвисько The Fakening, змонтовані сюжети якого про світових знаменитостей часто стають «вірусними».

За матеріалами: Радіо Свобода

Читайте також: В понеділок частина Рівного та два навколишні села будуть без світла

Читайте також: На Україну насувається сильна спека

Читайте також: В Фонді боротьби з COVID-19 майже не залишилося грошей

0
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі