Стало відомо коли у Рівному запрацюють фонтани

Стало відомо коли у Рівному запрацюють фонтани
0
Стало відомо коли у Рівному запрацюють фонтани

Цього сезону два найбільших фонтани обласного центру, які знаходяться за кінопалацом «Україна» та навпроти готелю «Мир», можуть почати працювати на кілька днів раніше, ніж зазвичай. Майже кожного року спеціалісти підприємства запускали їх на перше травня. Цьогоріч міська влада спільно із водопостачальним підприємством розглядає можливість зробити рівнянам такий подарунок вже на Великдень.

Сьогодні у Рівному є близько десятка фонтанів, більшість з яких вже давно не працюють. І тільки два з них,ті, що у центральній частині міста — на алеї Віктора Чайки, за договором із міським управлінням житлово-комунального господарства,обслуговує «Рівнеоблводоканл». Спеціалісти підприємства відповідають за їх роботу, а відповідно — і зберігання запчастин.

— Щороку на зиму ми демонтуємо і віддаємо на склад для зберіганнядвигуни та насосні агрегати до фонтанів, — говоритьначальник відділу з експлуатації водозабірних споруд міста Рівного РОВКП ВКГ «Рівнеоблводоканал» Ігор Кондратюк. — Робиться це для того, щоб у зимовий період від перепаду температур ці важливі деталі не зіпсувалися. Наступного тижня ми їх розконсервуємо і після прибирання та поточного ремонту водограїв, встановимо. Пробні запуски плануємо провести вже 23-24 квітня.

За словами пана Кондратюка, триватимуть перші запуски не довго – дві-три години. За цей час спеціалісти підприємства мають перевірити справність роботи усіх деталей. А основний запуск обох водограїв відбудеться, швидше за все, вже 28 квітня. Щоправда перед цим обласне водопостачальне підприємство має отримати відповідний лист від управління ЖКГ.

Загалом, обидва фонтани працюватимуть до 1 вересня. Вмикатимуть їх вже традиційно — на вихідні та державні свята.

Щоправда, як кажуть у водопостачальному підприємстві, можливі і зміни у графіку роботи водограїв. Але це вже залежить від управління житлово-комунального господарства міста, яке виступає замовником цих послуг. Тому щомісяця уточнює дати та час їх роботи.

 

Головне фото- Радіо трек 

0
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі