Станіслав Гончаренко про поразку рівненського "Кардинала" від чемпіона

Станіслав Гончаренко про поразку рівненського
0
Станіслав Гончаренко про поразку рівненського "Кардинала" від чемпіона

“Кардинал-Рівне” вдруге у нинішньому чемпіонаті пропустив п’ять м’ячів від діючого чемпіона України. Після поразки від “Продексіма” безвиграшна серія рівнян в Екстра-лізі сягнула п’яти матчів поспіль. А з врахуванням поєдинків Кубка ліги та Кубка України – семи поспіль.

Післяматчевий коментар головного тренера “Кардинала-Рівне” Станіслава Гончаренка: 

– Вся гра складається з певних відрізків. Сьогодні дуже явно було помітно, що цілісності не вистачає нашій грі. Траплялися абсолютні провали. З дебютом гри ми не справилися. Пропустили необов’язковий гол. Потім – вийшли, піднялися, забили, зрівняли і доволі непогано довели до завершення перший тайм. Ніби й змусили суперника помилитися у другому таймі, і правильно працювати до пропущеного м’яча. І тут одна хвилина, зверніть увагу, одна хвилина змінила долю цієї гри.

Гра на “стовпа”, у четвірці Басича отримує передачу людина, розвертається і практично без боротьби вирішує долю епізоду. А через 50 секунд нам з трьох метрів забивають ударом головою. Це непростимі речі. Ці прогалини наші – очевидні.

В моєму розумінні є десять сходинок. Десять класів. Салтанов Ігор, Ардашніков Андрій, Поночовний Володимир, інші наші гравці – зі мною колись пішли у перший клас. Першість міста виграли. Потім вище, вище… І дійшли до певного етапу. Ми були у четвертому класі. І тут мене запросили працювати у Рівне працювати. А ви розумієте, десятий клас – це довести команду до чемпіонства в Екстра-лізі. І тут – раз, хлопці з четвертого класу перестрибнули у дев’ятий. Скажіть, а хто відмінив алгебру з четвертого по десятий? У нас навіть з математикою проблеми. Бо хлопці в багатьох іграх ведуть в рахунку і самі в себе відбирають премії… Хто відміняв біологію, анатомію? Фізику? А є ж іще хімія гри. Це помилки суддів.

Наші прорахунки, відсутність досвіду. Люди перестрибнули з четвертого в дев’ятий клас. І ці прогалини даються взнаки. Фундаментально – грати на гравцю суперника ми не можемо. З загальними оборонними функціями – не справляємося. Індивідуальний відбір – низький. І врешті-решт гра в обороні при стандартах потребує покращення і ще величезної роботи. Якщо нам з трьох метрів забивають головою – це дуже печально.

Прошу пробачення, як тренер, в усіх вболівальників міста Рівного. У фанатів, які вірять, чекають, розуміють…

На якомусь етапі ми застрибнули у вагон. Але поміститися в ньому і їхати в напрямку десятого класу, до чемпіонства, ми ще явно не готові.

Ну і очевидним і явним фактором була присутність у складі суперника двох “стовпів”. На мою думку троє найсильніших “стовпів” в Україні – це Михайло Волянюк, Микола Білоцерківець і Артем Фаренюк. Двоє з них – грали за “Кардинал-Рівне”. Подивіться, що зробили сьогодні Білоцерківець і Волянюк. Три голи. Прийняли, розвернулися і забили. У них сьогодні прийом – 90-95%. А це значить, що гра миттєво переміщується в нашу зону. Добре, з прийомом навіть можна справлятися. Але ми й індивідуально програвали. Басича “продавили”, Салтанова “продавили” – от і результат.

Влучно сказав Валерій Легчанов. Тренер працює з тим, що в нього є. У нас відсутня робота зі “стовпами”. Бо їх у нас немає. І наша гра поки не дозволяє витримувати конкуренцію.

Вітаю Херсон із заслуженою перемогою. Прикро, що наші гравці сьогодні за одну хвилину змінили хід гри. Це говорить про нашу слабкість. Ще раз прошу вибачення у глядачів. Від себе і всієї команди. Будемо працювати далі, докладати зусиль і шукати вихід.

– За тиждень кубкова гра у Києві. Чи не має наміру пожертвувати цим турніром заради Екстра-ліги?

– Ні. Ми зіграємо гру-відповідь. Дуже сподіваюся, що у цьому матчі команда буде розумною, здоровою і ми поїдемо за перемогою. Ми знаємо, що ми можемо, що ми хочемо. В жодному разі не можна панікувати. Треба вчитися, працювати і йти далі.

Нашим завданням на сезон – було увійти до топ-шістки. А вже там поступово рости до більш високого рівня. Того, який нам сьогодні продемонстрували.

– Після першого пропущеного голу Ви замінили Юрія Свинарчука. В нього ушкодження?

– Так. Він потягнув пах. Це теж невезіння. Ці постійні колізії теж впливають на структуру гри. Якесь випробування у цьому сезоні. Зламався Олександр Сіріцький, зламався Павло Концеба. Це все заважає. Але треба терпіти.

 

Прес-служба МФК “Кардинал-Рівне”

0
# Екстра ліга # Кардинал РІвне # МФК Кардинал # Станіслав Гончаренко
Читайте також
1175
"Кардинал-Рівне" останній на Lviv Open Cup
"Кардинал-Рівне" посів останнє місце на Lviv Open Cup-2019
0
Читати далі
1149
"Кардинал-Рівне" не побореться за медалі Lviv Open Cup
У заключному матчі групового етапу товариського турніру Lviv Open Cup наша футзальна команда «Кардинал-Рівне» поступилися сумському FoodCentre-СумДУ.
0
Читати далі
1403
"Кардинал-Рівне" на Lviv Open Cup стартував з поразки
У рамках товариського турніру Lviv Open Cup сьогодні команда Станіслава Гончаренка поступилася чемпіонат України.
0
Читати далі
1524
"Кардинал-Рівне" поступився у повторному матчі проти "Рекорда"
У повторній грі проти чемпіонів Польщі у Бєльсько-Бялій футзальний «Кардинал-Рівне» зазнав поразки - 2:5.
1
Читати далі
1550
"Кардинал-Рівне" обіграв чемпіонів Польщі
Сьогодні у стартовому поєдинку тренувального міні-збору "Кардинал-Рівне" у Бєльсько-Бялій обіграв діючих чемпіонів Польщі - BTS Rekord.
0
Читати далі
1396
"Кардинал-Рівне" їде на Lviv Open Cup
За два тижні, 28 серпня, у Львові стартує ювілейний десятий турнір Lviv Open Cup.
0
Читати далі
Найцікавіші матеріали
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі
Іран готується до атаки на Ізраїль протягом найближчих 24-48 годин
0
Читати далі
Пташки для понтонно-мостового полку передали депутати Рівного
0
Читати далі
Для відновлення лікарень Рівненщини виділять понад 800 млн грн
0
Читати далі
США передали Україні зброю, конфісковану в Ірану
0
Читати далі