Косили траву, а накосили на автомобіль: Рівненський трест зеленого господарства купує новенький Hyundai

Косили траву, а накосили на автомобіль: Рівненський трест зеленого господарства купує новенький Hyundai
0
Косили траву, а накосили на автомобіль: Рівненський трест зеленого господарства купує новенький Hyundai

Рівненські екоактивісти обурені роботою міського комунального підприєства "Трест зеленого господарства", яке займається доглядом за зеленими насадженням у місті. 

- У серпні оголосили тендер на купівлю новенького авто - Легковий автомобіль «Hyundai Elantra» (https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2018-08-17-000514-a) Це, напевне, була найбільша потреба для зелентресту за близько 17 тис. доларів. І фахівець-водій знайшовся і фінансові можливості дозволяють, щоб возити «когось одного» на комунальній машині, - повідомляє громадське екологічне об'єднання Сад історій в Рівному. - Дерева поливати та впроваджувати систему захисту насаджень? Сайт створювати для інформування рівнян про ефективність використання підприємством грошей громади? Ні, ні та ні! 

Нагадаємо, що нещодавно у Рівному ухвалили рішення «Про впровадження якісного підходу до озеленення Рівного у 2018 році», яким передбачена розробка «Програми розвитку та збереження зелених зон міста на 2019-2029 роки», що має бути розглянута міськрадою до 30 жовтня 2018 року.   Підтримка цього рішення сприятиме впровадженню якісного підходу до озеленення міста, покращенню системи догляду за зеленими насадженнями та раціональному розподілу коштів міського бюджету на першочергові потреби зеленого господарства міста.

Проект рішення був винесений за результатами розгляду петиції «Змінити підхід до озеленення Рівного!», що набрала необхідну кількість голосів. Петиція була оформлена у вигляді проекту рішення, що дозволила їй відразу потрапити на розгляд Рівненської міської ради.

Координаторка громадської ініціативи з озеленення міста «Сад історій в Рівному» та представниця об’єднання громадських організацій «Рада реформ Рівного» Оксана Майборода наголосила на важливості прийняття рішення: «Для нас це рішення сигналізує про обраний напрямок до впровадження якісно нової системи управління у сфері озеленення. Далі — робота над розробкою Програми, її обговорення та прийняття. Ми вже готові співпрацювати у форматі робочої групи з управлінням ЖКГ та іншими заінтересованими сторонами, залучати досвідчених спеціалістів, щоб у Рівному була ефективна Програма озеленення», — зазначила активістка.

0
Наука і технології # Сад історій в Рівному
Найцікавіші матеріали
Чоловічі кеди для активного міського життя
0
Читати далі
На Рівненщині планують створити інфекційну лікарню
0
Читати далі
У Рівненському районі водій злетів у кювет і загинув
0
Читати далі
Понад 5,5 тисяч школярів Рівненщини взяли участь у другому етапі «Шкільних ліг»
0
Читати далі
На Рівненщині формують фонд житла для вимушених переселенців
0
Читати далі
На Рівненщині двоє чоловіків, перебуваючи у СІЗО, вчиняли шахрайські дії
0
Читати далі
Зеленський підписав закон про лобізм
0
Читати далі
Українці почали читати суттєво більше
0
Читати далі
У Рівненській ОДА вивчали доцільність публічних закупівель
0
Читати далі