Суд пом'якшив покарання рівнянину, який торік збив жінку

Суд пом'якшив покарання рівнянину, який торік збив жінку
1
Суд пом'якшив покарання рівнянину, який торік збив жінку

Суд апеляційної інстанції пом’якшив покарання 29-річному Юрію, який став  винуватцем смертельної дорожньо-транспортної пригоди.

Оскільки при апеляційному розгляді провадження потерпілі відмовились від поданої ними апеляційної скарги про застосування до обвинуваченого більш тяжкого покарання — 7 років  позбавлення волі, та підтримали апеляційну скаргу захисника обвинуваченого, адже Юрій повністю відшкодував матеріальну і моральну шкоду, стягнуту судом першої інстанції на користь потерпілої сторони.

Торік 29 липня близько 22-ї години трагічна подія сталася в селі Бабка Володимирецького району. 28-річний мешканець сусіднього села Берестівка Юрій, керуючи автомобілем «Audi Q7», перевищивши швидкість, на заокругленні дороги допустив наїзд транспортного засобу на місцеву жительку Галину, 1955 року народження, яка з велосипедом стояла на узбіччі дороги, не створюючи перешкоди для руху авто. Жінка, яка наступного дня  мала б зустріти свій 61-й день народження, однак від тяжких тілесних ушкоджень загинула на місці події.  

10 березня 2017 року Володимирецький районний суд проголосив вирок, згідно з яким Юрія Ф. визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого), та призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки з позбавленням права керувати транспортним засобом упродовж року. Крім того, судом першої інстанції з обвинуваченого на користь потерпілої сторони стягнуто 37 876 гривень матеріальної та 450 000 моральної шкоди.

Адвокат обвинуваченого оскаржив вирок Володимирецького районного суду від 10 березня 2017 року в апеляційному порядку. В апеляційній скарзі він просив змінити вирок суду першої інстанції в частині призначеного покарання на більш м’який, звільнивши Юрія від основного покарання з випробуванням та встановивши йому іспитовий строк.

Задовольняючи апеляційну скаргу захисника обвинуваченого та змінюючи вирок Володимирецького районного суду в частині призначеного покарання, колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Рівненської області виходила з того, що Юрій до кримінальної відповідальності не притягувався, за місцем проживання характеризується позитивно, на обліку у лікарів психіатра та нарколога не перебуває, активно сприяв розкриттю злочину, щиро розкаявся. Також суд апеляційної інстанції взяв до уваги той факт, що потерпілі відмовились від поданої ними апеляційної скарги та підтримали апеляційну скаргу захисника обвинуваченого, оскільки винуватець смертельної дорожньо-транспортної пригоди відшкодував їм повністю матеріальну і моральну шкоду.

Відтак, Апеляційний суд Рівненської області на підставі статті 75 КК України звільнив обвинуваченого Ф. від відбування основного покарання з випробуванням, встановивши йому іспитовий строк тривалістю один рік.

 

Прес-служба Апеляційного суду Рівненської області

1
# Рівненщина # дтп # Суд апеляційної інстанції # смертельне ДТП
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі