Судову справу щодо поновлення міського голови Вараша будуть проводити у закритому режимі?

Судову справу щодо поновлення міського голови Вараша будуть проводити у закритому режимі?
0
  • Судову справу щодо поновлення міського голови Вараша будуть проводити у закритому режимі?
  • Судову справу щодо поновлення міського голови Вараша будуть проводити у закритому режимі?
Варашський міський голова Сергій Анощенко подав позов до Рівненського окружного суду на міську раду, бо вважає своє відсторонення від займаної посади незаконним. Нагадаємо, ще 15 грудня 2017 року Варашська міська рада проголосувала за висловлення недовіри міському голові Сергію Анощенку. Рішення "за" підтримали одразу 23 депутати.

"Лєгітімний чи ні?": у Вараші вже тиждень триває "війна" за посаду міського голови [Відео]

Відповідно до законодавства після відсторонення міського голови його обов'язки виконує секретар ради. Однак сам Сергій Анощенко рішення сесії вважає незаконним, бо нібито для його ухвалення не вистачило одного голосу. Секретар Варашськоі міської ради Ірина Шумра також присутня у суді разом із захисником У минулому судовому засідання була оголошена переова у зв’язку із наданням позивачем обґрунтування позову до клопотання про поновлення строків звернення до суду, яке суддя Володимир Щербаков задовольнив, а сторона відповідача попросила час на ознайомлення із матеріалами справи. Сергій Анощенко розповів нам, що і досі не отримав свою трудову книжку, а на днях на його банківську карту прийшли заробітні кошти.
- Існують чітка підстава з яких депутати можуть відсторонити міського голову від займаної посади це порушення Закону України, - каже міській голова, - окрім того у депутатів не вистачило одного голосу для припинення моїх повноважень.
 
За словами Анощенко депутати під час голосування не надали жодного обґрунтування для оголошення йому недовіри. Він вважає, що секретар ради Шумра, разом із частиною депутатів рейдерськім методом захопили владу. До слова, на цій посаді Сергій Анощенко обраний уже вдруге і за ці роки його уже п’ять разів намагалися позбавити і навіть позбавляли повноважень. Було й таке, що народні депутати Юрій Вознюк та Олег Осуховський виносили його з кабінету на руках і опечатували кабінет. Але щоразу Анощенко через суд поновлювався на посаді.
За словами нині виконуючої повноваження голови Варашськоі міської ради - секретаря міської ради Ірини Шамри у голосуванні про позбавлення повноважень Анощенко приймало участь 24 депутати, один із яких утримався. У голосуванні приймав участь і сам голова.
Тобто виходить, що Анощенко проголосував або «за» своє зняття, або ж «утримався», що фактично не можливо оскільки він проти такого рішення. Анощенко вважає, що протоколи сфальсифіковані. Суддя Володимир Щербаков попросив у наступне судове засідання принести бюлетні таємного голосування і заявив що може закрити засідання від журналістів. Варто зазначити, що голосування відбувалося у таємному режимі. Наступне судове засідання призначили на 3 квітня.
 
0
Політика
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі