Світові лідери привітали українців з Днем незалежності

Світові лідери привітали українців з Днем незалежності
0
Світові лідери привітали українців з Днем незалежності

Україна приймає привітання від глав держав, керівників урядів та духовних лідерів з нагоди 29-ї річниці Незалежності.

З 29-ю річницею незалежності Україну привітали президенти США, Франції, Німеччини, Швейцарії, Польщі, а також Папа Франциск, Королева Єлизавета ІІ та інші світові лідери

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп
у своєму привітанні народу України, надісланому на ім’я Президента Володимира Зеленського, наголосив на викликах, які переживає Україна та світ цьогоріч, відзначивши важливість мирних ініціатив керівництва держави та протистояння пандемії COVID-19.

– Я пишаюся, що США надали понад 41 мільйон доларів допомоги Україні в боротьбі з вірусом та його економічним впливом. Цей День Незалежності також є важливим святкуванням, оскільки Україна сміливо продовжує протистояти російській агресії. Я аплодую вашим зусиллям щодо мирного припинення конфлікту, ініційованого Росією на сході України, – йдеться у вітанні Президента Сполучених Штатів.

Дональд Трамп також зазначив, що США продовжують непохитно підтримувати суверенітет і територіальну цілісність України до повернення контролю над всією її територією, включно з Кримом.

– Вільна й незалежна Україна рухається вперед завдяки своїй демократії, що квітне. США наполегливо підтримують реформи в Україні, ми підтримуємо всіх українців – чи то в уряді, бізнесі, чи у громадянському суспільстві, – чиї зусилля сприяють верховенству закону, економічному зростанню, залучають іноземні інвестиції та прискорюють євроатлантичну інтеграцію України, – наголосив Президент Сполучених Штатів.

Лідер Французької Республіки Еммануель Макрон
у своєму привітанні побажав українському народу процвітання та миру.

Він також відзначив наполегливість та відкритість Володимира Зеленського для досягнення відчутного прогресу у відновленні миру на Донбасі.

– Ця рішуча позиція, відкривши шлях до проведення саміту в Парижі у грудні торік, дозволила провести низку звільнень полонених, пов’язаних з конфліктом, а також останнім часом запровадити заходи з посилення режиму припинення вогню, – наголосив Еммануель Макрон.

Він запевнив, що Франція разом з Німеччиною й надалі залишатиметься поруч з Україною в пошуках сталого політичного вирішення конфлікту на сході країни, а також відстоюватиме суверенітет України в межах міжнародно визнаних кордонів.

– На продовження наших останніх перемовин хотів би побажати подальшого розвитку наших двосторонніх відносин та зміцнення зв’язків дружби й довіри між нашими країнами, – йдеться в листі Президента Французької Республіки на адресу Володимира Зеленського.

Президент Федеративної Республіки Німеччина Франк-Вальтер Штайнмаєр
привітав громадян України з Днем Незалежності від імені німецького народу.

– Німеччина і в майбутньому дієво та солідарно стоятиме пліч-о-пліч з Україною у справі збереження її незалежності, суверенітету й територіальної цілісності, невтомно виступатиме за припинення насилля та страждань українців, що живуть на сході країни. У День Незалежності України я хочу наголосити: Крим залишається частиною України, – йдеться в листі Франка-Вальтера Штайнмаєра.

Беручи до уваги великі виклики, що стоять перед Україною, Президент Німеччини побажав Володимиру Зеленському та українському народові «великої сили й мужності, щоб підтримувати один одного, здійснити необхідні кроки у реформах і подолати наслідки пандемії COVID-19».

Папа Франциск
з нагоди Дня Незалежності передав Президентові України та всім українським громадянам побажання миру й процвітання.

– У цей час, коли ви святкуєте День Незалежності країни в умовах епідемічної кризи, спричиненої пандемією COVID-19, я запевняю вас та ваших громадян у моїй молитві та близькості, щоб у дусі єднання, солідарності та діалогу ви розбудовували стабільну та єдину державу. Так, щоб кожен українець міг жити в мирі, благополуччі, безпеці та братерстві. Нехай Господь благословить вас та всіх мешканців вашої країни, – сказано в листі понтифіка.

Президент Швейцарської Конфедерації Симонетта Соммаруга
, яка цьогоріч відвідала з Володимиром Зеленським Донбас, також передала Главі Української держави найкращі побажання до Дня Незалежності.

– Гарні довірчі відносини між нашими двома країнами дозволяють нам разом вирішувати великі глобальні проблеми. Я все ще маю дуже гарні спогади про свій нещодавній візит до вашої країни й дуже сподіваюся співпрацювати з вами для вирішення згаданих проблем. Бажаю вам та народу України щастя, процвітання та всіляких успіхів у майбутньому, – написала Симонетта Соммаруга.

– З великою радістю надсилаю Вашій Високоповажності свої теплі привітання з нагоди вашого національного свята, разом з найкращими побажаннями народу України у цей важкий час, – йдеться у привітанні Королеви Великої Британії Єлизавети ІІ.

Президент Республіки Польща Анджей Дуда
в річницю проголошення незалежності України побажав Главі Української держави єдності та миру.

Анджей Дуда висловив радість щодо того, що двосторонні відносини між Польщею та Україною розвиваються дружньо, гармонійно та стабільно, і роль України як близької та важливої держави-партнера Польщі постійно зростає.

– Ми цінуємо наш діалог як щодо двосторонніх, так і регіональних питань. Польща незмінно підтримує суверенітет і цілісність України та залишається прихильником її інтересів у Євросоюзі та НАТО, – зазначив Президент Польщі.

Очільник Угорщини Янош Адер
у своєму привітанні зазначив, що Угорщина однією з перших визнала незалежність України і продовжує підтримувати суверенітет і територіальну цілісність Української держави на теренах спільних європейських цінностей.

– Переконаний, що добросусідські відносини й тісна співпраця між Угорщиною та Україною не мають альтернативи. З радістю констатую, що в цьому році нарешті відбулось зближення в наших відносинах. Перед нами ще багато завдань, але впевнений у тому, що шляхом взаємної поваги й добрих намірів ми зможемо знайти рішення у ще відкритих питаннях, – сказано у привітанні Яноша Адера.

Президент Словаччини Зузана Чапутова
надіслала Президентові України відеозвернення з вітаннями з нагоди Дня Незалежності, у якому побажала українському народові сили й рішучості.

Король Королівства Саудівська Аравія Салман бін Абдул-Азіз Аль Сауд
з нагоди святкування річниці Дня Незалежності України направив Президенту Володимиру Зеленському листа з найщирішими побажаннями міцного здоров'я та щастя, а уряду та дружньому українському народові – сталого прогресу та процвітання.

Також Україну з національним святом привітали Президент Італійської Республіки Серджо Маттарелла, Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв, Президент Таджикистану Емомалі Рахмон, Президент Єгипту Абдель Фаттах Ас-Сісі, Президент Перу Мартін Віскарра Корнехо та багато інших світових лідерів.

– Я дуже щасливий, що Україна так високо на порядку денному на міжнародній арені. Завтра нам 29 років. Ми ще такі молоді, але вже такі досвідчені. Впевнений, що Україні є чим здивувати світ. І ми зробимо все, аби Україну знали як квітучу країну щасливих людей, – зазначив Володимир Зеленський.

0
Суспільство
Найцікавіші матеріали
Ремонт набережної, реконструкція котельні й портативний РЕБ: які тендери проводять громади Рівненщини
0
Читати далі
На Рівненщині працівниця лікарні за хабарі продовжувала довідки про інвалідність
0
Читати далі
«Укрпошта» анонсувала нову марку із серії «русскій воєнний корабль … !»
0
Читати далі
Деякі партнери вже надали Україні зброю з дозволом бити по об'єктах у росії
0
Читати далі
У Сарненському районі загинув мотоцикліст
0
Читати далі
Естонський депутат, який на велосипеді збирає гроші на ЗСУ, завітав на Рівненщину
0
Читати далі
Види кредитів для бізнесу
0
Читати далі
Україна відступить від зобов'язань у межах Європейської конвенції з прав людини
0
Читати далі
Коли застосовують зубний протез метелик і в чому його переваги: розбираємося в технології
0
Читати далі