Світовий банк профінансував нову техніку для лікарень Рівненщини

Світовий банк профінансував нову техніку для лікарень Рівненщини
0
  • Світовий банк профінансував нову техніку для лікарень Рівненщини
  • Світовий банк профінансував нову техніку для лікарень Рівненщини

19 нових сучасних УЗД-сканерів виробництва компанії Philips, закуплених у рамках реалізації проекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» для міських та районних лікарень області, надійшли на Рівненщину. Тож після оформлення всіх необхідних документів вони будуть передані за призначенням.


Як розповів керівник групи впровадження проекту Світового банку на Рівненщині Сергій Рибачок у рамках реалізації проекту передбачається, окрім іншого, повне переоснащення сучасним кардіологічним обладнанням лікарень первинного, вторинного та третинного рівня. Тож наразі реалізовується черговий етап проекту з переоснащення лікарень вторинного рівня.


– Раніше в рамках проекту ми закупили сучасну кардіологічну техніку для обласної лікарні та на її базі створили серцево-судинний центр. Наступним етапом реалізації проекту стала закупівля новітнього обладнання, у тому числі карідоаналізатори та УЗД-сканери, для міських та районних лікарень. Наразі консультанти вже працюють над тендерною документацією для закупівлі нового обладнання амбулаторіям області, – розповів Сергій Рибачок.


Разом із цим керівник групи впровадження субпроекту розповів, що закуплені УЗД-сканери дають змогу діагностувати не лише кардіологічні хвороби, але й можуть використовуватися для діагностики цілої низки інших хвороб.


– Раніше лікарі функціональної діагностики районних лікарень практично не мали змоги працювати на обладнанні такого високого рівня. Тож для того, щоб вони могли повністю використовувати всі функції сканерів, нами було організовано спеціальне навчання, під час якого фахівці компанії Philips навчали районних спеціалістів роботі із закупленими УЗД-сканерами, – зазначив Сергій Рибачок.


На завершення він додав, що отримані сканери вже пройшли розмитнення та після завершення оформлення всіх необхідних документів будуть передані до кардіологічних відділень районних та міських лікарень області

0
Суспільство
Найцікавіші матеріали
У Рівному викрили та затримали наркозбувача
0
Читати далі
Чоловічі кеди для активного міського життя
0
Читати далі
На Рівненщині планують створити інфекційну лікарню
0
Читати далі
У Рівненському районі водій злетів у кювет і загинув
0
Читати далі
Понад 5,5 тисяч школярів Рівненщини взяли участь у другому етапі «Шкільних ліг»
0
Читати далі
На Рівненщині формують фонд житла для вимушених переселенців
0
Читати далі
На Рівненщині двоє чоловіків, перебуваючи у СІЗО, вчиняли шахрайські дії
0
Читати далі
Зеленський підписав закон про лобізм
0
Читати далі
Українці почали читати суттєво більше
0
Читати далі