"Проїхатися по Муляренку": чому на Рівненщині "Свобода" мочить "БПП"?

0
"Проїхатися по  Муляренку": чому  на Рівненщині "Свобода" мочить  "БПП"?

Політика не проста річ, особливо коли завжди приходять вказівки "зверху". Рівнян учора повеселила смс заступнику голови обласної ради Олексію Бучинському від  однопартійця-начальника управління охорони здоров'я Юрія Осіпчука про необхідність "проїхатися по Муляренку". Що ж відбувається знову в кулуарах обласної ради й чому нова коаліція готова зриватись на "своїх"?

Нагадаємо, нещодавно депутати Рівненської обласної ради змінили більшість. Тобто, декілька партій об'єднались аби мати вплив на рішення, адже ті хто лишаються "за бортом" ризикують бути ні з чим. Після перестановок в раді звісно змінюється обраний серед більшості голова і заступники. Таким чином нещодавно в обласній раді об'єднались БПП "Солідарність", Фракція "Конкретних справ", "Радикальна партія" "Свобода", "Укроп" та безпартійні. Відкинутими лишилась одна з найбільших "Батьківщина". Подейкують до таких змін депутати вдалися через тиск голови обласної "Батьківщини" за посаду головного лікаря Рівненського онкодиспансеру. Батьківщина "сватала" вперто свого депутата, лікаря того ж диспансеру Олександра Ткача. БПП бачили ж на посаді головлікаря Григорія Максим`яка.

Відтак після змін, депутати призначили головою Олександра Данильчука з "БПП", заступником Сергія Свисталюка "Радикальна партія" і залишили заступника Олексія Бучинського "Свобода".

 



Та при таких змінах "Свобода" безумовно відстоювала свої інтереси на обласному рівні, але не врахувала, що "на верхах" партія "Свобода" об'єдналась з ВО "Батьківщина". Якби вони лишились з білосердечними в опозиції до влади, то ризикували б втратити важливі посади в області, в тому числі посаду заступника голови обласної ради та того ж начальника управління охорони здоров'я, яку нині має свободівець Юрій Осіпчук, адже навіть такою групою були б у меншості.

І це чітко демонструє спільне голосування "БЮТу" та "Свободи": "Про звернення Рівненської обласної ради до Верховної Ради України щодо ініціювання дострокових виборів Верховної Ради України та прийняття проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення можливості усунення Президента України з поста в порядку імпічменту №7381 від 07.12.2017.

Дата та час голосування: 16.03.2018 16:26:27 Тип: Поіменне За: 19 Пр.: 0 Утр.: 0 Не гол.: 37. Рішення не прийняте.

Та хочеш чи ні, а вимушений робити те, що кажуть "з верху", а це "їздити" по владі й активно показувати їх недоліки. Саме тому Юрій Осіпчук і просив слово депутату від "Свободи" аби "проїхатися".

 


Фото 4 влада 


Та чи довго свободівці сидітимуть на "двох" стільцях, тиснутимуть в кулуарах руки голові ОДА, а в смс домовлятись про критику, висловлювати підтримку, але моргаючи й в іншу сторону - достеменно не відомо. Адже їх необхідність бути в опозиції до чинної влади все більш очевидна.

 

0
Політика # ВО Батьківщина # ВО Свобода # Осіпчук Юрій # Муляренко Олексій
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі