Талановита молодь Рівненщини отримала нагороди «Веселкового розмаїття успіху»

Талановита молодь Рівненщини отримала нагороди «Веселкового розмаїття успіху»
0
  • Талановита молодь Рівненщини отримала нагороди «Веселкового розмаїття успіху»
  • Талановита молодь Рівненщини отримала нагороди «Веселкового розмаїття успіху»
  • Талановита молодь Рівненщини отримала нагороди «Веселкового розмаїття успіху»
  • Талановита молодь Рівненщини отримала нагороди «Веселкового розмаїття успіху»

22 травня, у Костополі урочисто відзначили найталановитіших дітей району. Цьогоріч нагороди отримали 63 юні науковці та спортсмени. Серед них – переможці та призери ІІІ  етапу Всеукраїнських олімпіад із базових дисциплін, ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, міжнародних і всеукраїнських конкурсів, змагань, турнірів.

Церемонія нагородження «Веселкове розмаїття успіху» відбулася у Костопільському культурно-дозвіллєвому центрі «Свиспан Лімітед», де на дітей чекала традиційна червона доріжка,  квіти, подарунки, фотосесії та вітання. 

Нагородили учасників дипломами, статуетками, переможців грошовими преміями та іншими подарунками у 9 номінаціях, зокрема «Розумник року», «Ерудит року», «Дослідник року»,  «Креативність року», ««Інтелект року», «Спортивна гордість року», «Інтелектуальна гордість-2019», «Учитель нового покоління-2019», «Найкращий заклад року».

 «Інтелектуальною гордістю-2019» став  учень 11 класу Костопільської загальноосвітньої школи  І-ІІІ ступенів №2 Назарій Козачок переможець обласних олімпіад із хімії, екології та біології  та ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів  Малої академії наук України, секція «Екологія». Про свою наукову роботу він розповідає:

­- Для своєї роботи досліджував поширення амброзії повнолистої у Костополі. Амброзія – це небезпечний бур'ян, саме тому я вирішив взятися за вирішення та описання цієї проблеми. Головною причиною поширення амброзії є те, що люди нічого не знають про її поширення. Протягом двох років ми проводили дослідження. У перший рік я не потрапив на всеукраїнський етап, але не здався і продовжив своє дослідження. Подібні конкурси для дітей потрібні, бо в них можна розкрити себе, вони допомагають повірити в себе. Свою майбутню професію я планую пов'язати із наукою. Хочу вступати до політехнічного університету у Києві на факультет біотехнологій.

Карина Похозей, вихованка Костопільського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І ступеня-гімназія ім.Т.Г.Шевченка», цьогоріч посіла ІІ місце участь у другому етапі  конкурсу МАН України, проте у секції «Мистецтвознавства».

­- Робота полягала у тому, щоб розкрити на портретах душу людини. Робота має назву «Розмаїття граней характеру духовного світу на портретах О.А.Кіпренського». Оскільки я цікавлюся мистецтвом, зокрема образотворчим, то мені було цікаво працювати, хоча іноді й складно. Дуже вдячна ТОВ «Свиспан Лімітед» за підтримку, грошові премії. Хоч всі працюємо для свого розвитку, але декого треба й заохотити працювати над собою та розвиватися, - розповіла Карина.

Одинадцятикласниця Костопільського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І ступеня-гімназія ім.Т.Г.Шевченка» Тетяна Вовчук, виборола І місце у ІІ етапі та  ІІІ місце на Всеукраїнському (третьому) етапі змагання у секції «Українська мова». Вона переконана:

- Цей конкурс дає вагомий багаж знань, успіх та відчуття того, що ти чогось вартий. Тож хочу дати пораду молодим науковцям, які не вирішили чи продовжувати їм займатися наукою: завжди обирайте складніший шлях – там менше конкурентів.

Серед нагороджених на спортивні досягнення була Світлана Жульжик. Дівчина з 13 років займається легкою атлетикою і нині є багаторазовою чемпіонкою України з легкої атлетики з бігу на 800 м. У 2018 році на Олімпійських іграх вона отримала шосте місце, сьоме місце – на Чемпіонаті Європи, за що й отримала нагороду у номінації «Спортивна гордість року».

Начальник відділу освіти Костопільської районної державної адміністрації  Наталія Беляновська розповіла, що переможці та призери ІІ етапу Всеукраїнських олімпіад із базових дисциплін, Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук України, міжнародних і всеукраїнських конкурсів, змагань, турнірів отримали грошові винагороди  на щорічному районному зльоті «Творча обдарованість», який проводять уже 21-й раз. Подібні заходи  важливі, оскільки у такий спосіб підводяться підсумки роботи за увесь навчальний рік:

Костопільщині, як завжди, є ким пишатися -   наш район посів І місце на ІІ (обласному) етапі Всеукраїнського конкурсу Малої академії наук України, виборовши  20 призових місць. А команда учнів-олімпійців зайняла третє місце серед районів, здобувши 41 призове місце  на обласному етапі Всеукраїнських олімпіад. Завдяки  постійній співпраці з меценатом ТОВ «Свиспан Лімітед» діти багато років знають про те, що за свою своїй працю, талант і наполегливість вони можуть отримувати хороші грошові премії. Маю сподівання, що отриманий досвід, знання і досягнення наших дітей стануть запорукою їх майбутніх життєвих перемог.

  Юлія Федишин, директор ТОВ «Списпан Лімітед», зазначила:

- Сучасна молодь – справді талановита в усіх аспектах, вона креативна, дієва, наполеглива. Нам, безумовно, приємно щороку долучатися до реалізації такого заходу та стимулювати у дітях бажання навчатися, розвиватися, чогось досягати.  Я хочу побажати всім дітям надалі досягати успіху і будувати своє майбутнє в Україні. І я впевнена, що в нашій державі все буде добре.

Окрім школярів, своє визнання та нагороди отримали 80  педагогів району, які зуміли відкрити та підготувати переможців Всеукраїнських олімпіад, конкурсів МАН, турнірів та змагань. У номінації  «Учитель року» нагородили  учителя історії Костопільського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня      школа І ступеня-гімназія ім.Т.Г.Шевченка»   Удодік Наталію Антонівну.

А символ заходу  «Мудра сова» цього року завоювала команда учнів Костопільського НВК «Загальноосвітня школа І ступеня-гімназія ім.Т.Г.Шевченка».

 

0
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі