Тарас Чигринюк: «Я завжди намагаюся допомогти людям, які до мене звертаються!»

Тарас Чигринюк: «Я завжди намагаюся допомогти людям, які до мене звертаються!»
1
Тарас Чигринюк: «Я завжди намагаюся допомогти людям, які до мене звертаються!»

Гідроелектростанція на теренах Млинова активно функціонує близько 70-ти років. А останні 5 років її очолює млинівчанин Тарас Чигринюк.

Нинішній очільник Млинівської ГЕС народився 4 жовтня 1979 року, у 1996 році закінчив Млинівську ЗОШ №3 І-ІІІст, а у 1996 році вступив до Луцького Державного технічного університету, який закінчив у 2001 році, отримав диплом інженера-механіка за спеціальністю «Прилади точної механіки».

Після закінчення навчання чотири роки працював на посаді завідуючий КП «Агропроменерго». З 2005 по 2008 рік працював першим заступником голови Млинівської РДА. З 2005 року по списку Української народної партії був обраний депутатом Млинівської районної ради і у 2008 році після роботи в РДА, обраний заступником голови Млинівської ради, де пропрацював до кінця скликання.

Проте в 2010 році Тарас Чигринюк повернувся на роботу в Млинівську ГЕС на посаду заступника директора. А ще через 5 років – очолив її. Чому перспективний чиновник вирішив залишити політичний напрямок і очолити гідроелектростанцію – розповів сам Тарас Чигринюк.

Тарасе Миколайовичу, млинівчани знають вас як посадовця і керівника Млинівської ГЕС, чи вдалося вам спробувати себе ще й в інших професіях?

– Ще в 10 класі я був учасником вокально-інструментального гурту, який надавав послуги музичного оформлення урочистих подій. У цьому колективі я грав на бас-гітарі і займався цим понад 5 років. Паралельно з музикою я професійно ремонтував автомобілі. Це було ще в шкільні роки – я повертався з навчання, а у дворі стояло декілька автівок, які я ремонтував.

У вас збереглися якісь юнацькі захоплення чи з роками, можливо, з’явилося нове хобі?

– Я активно займаюся риболовлею, вивчаю спортивний напрямок карпфішинг. Це дуже цікавий і дуже важкий насправді спорт. Хоча я поки що є лише любителем, проте розвиваюся в цьому напрямку і, можливо, з часом займатимусь цим справді на спортивному рівні. Для цього потрібно брати участь у різних змаганнях, на що у мене зараз немає часу.

Побувавши на різних керівних посадах ви повернулися працювати в Млинівську ГЕС, чому ви прийняли таке рішення?

– Це було особисте прохання мого тата, який тоді очолював це підприємство. Його часто підводило здоров’я і він попросив мене про допомогу. Батькові потрібна була підтримка і так я потрапив на підприємство. Хоча я мав тоді й інші пропозиції, але ми спільно з моєю сім’єю вирішили, що так буде правильно.

Ви сказали «з сім’єю», тобто ви одружений?

– Так, я одружений і ми з дружиною виховуємо 8-річну доньку Вікторію. Ми з моєю обраницею познайомилися ще в 1998 році на дискотеці. Через 5 років ми одружилися. До речі, тоді ми лише розписалися і домовилися, що через 10 років, якщо все буде добре, то ми повінчаємося. Так і сталося – через 10 років відбулося вінчання.

Тарасе Миколайовичу, очоливши Млинівську ГЕС, ви продовжили брати участь у житті селища?

– Вже маючи досвід роботи в державних органах я активно стежив за тим, що відбувається в селищі, адже сам є корінним млинівчанином і мені не байдужа доля нашого краю. Саме тому я вирішив сформувати політичну команду. Ми намагалися стежити за подіями, вивчати проблеми різних галузей і думати, що можна зробити по-іншому. У результаті ми отримавши довіру млинівчан – зайняли місце в рядах депутатів селищної ради і досить потужно працювали протягом року, доки тривала наша каденція.

Що вдалося зробити вам особисто і вашій команді в Млинівській селищній раді?

– Наприклад, я очолював бюджетну комісію, провів понад 30 засідань і не пропустив жодної сесії. Навіть, якщо доводилося попрацювати фізично – ми всі, не дивлячись на займану посаду, хапалися за лопати, тачки і робили те, що потрібно. Також нам вдалося налагодити в дитячих садках гарячу воду, здійснити ямковий ремонт доріг на території Млинова. Це вказує на те, що навіть той мізерний ресурс, який на той час був у селищної ради, можна використовувати ефективно і щось змінювати. Але головне, що нам вдалося зробити – це створити Млинівську об’єднану територіальну громаду, хоча були ризики взагалі втратити таку можливість. За нашої каденції нам вдалося ефективно провести об’єднання. Під час цього процесу нашим пріоритетним завданням було отримати фінансування для районної лікарні й в результаті ми все ж змогли зберегти заклад, що функціонує й сьогодні.

Чим займається ваша команда протягом останнього часу?

– Щодо нещодавніх подій у громаді – під час конфлікту, який розгортався навколо реорганізації освітніх закладів селища, а саме Млинівської гімназії, до мене звернулися млинівчани з проханням про допомогу. У результаті я очолив комісію, яка вивчала це питання. Часто люди приходять з особистими проблемами. У нашій команді є багато волонтерів, які робили заготовки продуктів харчування й доставляли в зону ООС. Тобто якщо до нас звертаюся різні групи населення – ми нікому не відмовляємо і намагаємося допомогти чим можемо.

Тарасе Миколайовичу, ви й надалі продовжуєте перейматися проблемами громади?

– Я завжди намагаюся допомогти людям, які до мене звертаються, а звертаються дуже часто. Я намагаюся не лише допомогти кожному, а й детально з’ясувати ситуацію. Мене хвилює розвиток Млинівщини загалом, я постійно думаю як ми можемо розвиватися. Я хочу підійти до цього структурно і розуміти, які можливості ми маємо, а також як їх можна подати. Але часто, на жаль, нас не чують.



Інтерв’ю кореспондента з керівником

Млинівської ГЕС Чигринюком Тарасом

Читайте також: Тарас Чигринюк: «Як створювалась Млинівська селищна об’єднана територіальна громада»

1
Політика
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі