Тарифи на тепло у Рівному можуть зрости на 60-70%

Тарифи на тепло у Рівному можуть зрости на 60-70%
0
Тарифи на тепло у Рівному можуть зрости на 60-70%

Нові тарифи на тепло у Рівному можуть зрости на 60-70%. Про це 28 вересня під час дня депутата у міськраді заявив керівник «Рівнетеплоенерго» Олександр Ющук. Очільник управління економіки Володимир Липко назвав пропозиції необґрунтованими, тож напрацювання остаточних пропозицій ще триває.

Очільник «Рівнетеплоенерго» Олександр Ющук презентував депутатам Рівнеради обгрунтування тарифів на послуги підприємства. Він зазначив, що оскільки питання ціни газу юридично не визначене, то є декілька варіантів тарифів для міста.

«У перший варіант тарифу, який ми пропонували, було закладено так званий мікс: якщо нам не вистачало обсягу 1, ми добавляли обсяг 2 за знано вищою ціною – це понад 20 тисяч, у нас виходив один тариф. Якщо буде дотримано тих обіцянок, які нам озвучили зі сторони і «Нафотогаз Трейдинг», і з сторони уряду, що дасть можливість змінювати обсяг 1 і використовувати той газ для потреб населення виключно за зафіксованою ціною, це дасть змогу зменшити тариф на відсотків 20-30%», – пояснив Олександр Ющук.

Він акцентував, що для предметного обговорення потрібно отримати підтверджуюючі документи, внести корективи й затвердити їх. Вартість однієї гігакалорії максимально може зрости до понад трьох тисяч гривень.

«Якщо ми говоримо від діючих 1 913 грн – це на 60-70%. Діючі тарифи, які були до цього, були економічно необґрунтовані. Це постановою уряду фактично визнано і зараз роблять перерахунок різниці тарифу в рахунок погашення заборгованості перед НАК «Нафтогаз» будуть перераховані кошти. Якби ми ту різницю тарифу включили у тариф, то по діючій структурі тарифу, на нинішні ціни, тариф би складав 2 900 грн, а не 1 900», – додав Олександр Ющук.

Очільник теплопостачального підприємства акцентував під час депутатських слухань, що в разі незатвердження нових тарифів, опалювальний сезон в Рівному може вчасно не розпочатись.

За матеріалами: UA Суспільне мовлення

0
Суспільство
Найцікавіші матеріали
Спортсмен з Рівненщини здобув дві нагороди на чемпіонаті Європи.
0
Читати далі
На Рівненщині трирічний хлопчик випав із вікна
0
Читати далі
Чи будуть введені обмеження електропостачання в Україні
0
Читати далі
В Обарові відремонтують амбулаторію, а в Сарнах - дорогу
0
Читати далі
Житель Рівненського району за образу співмешканки помстився ударом ножа у живіт
0
Читати далі
У Рівному затримали наркозбувача
0
Читати далі
Ремонт набережної, реконструкція котельні й портативний РЕБ: які тендери проводять громади Рівненщини
0
Читати далі
На Рівненщині працівниця лікарні за хабарі продовжувала довідки про інвалідність
0
Читати далі
«Укрпошта» анонсувала нову марку із серії «русскій воєнний корабль … !»
0
Читати далі