"Театр абсурду" в Рівненському міському суді: 5 років не можуть покарати винних у вбивстві

0
"Театр абсурду" в Рівненському міському суді: 5 років не можуть покарати винних у вбивстві

У Рівненському міському суді продовжують слухати справу стосовно обвинувачених у вбивстві 64-річної Зінаїди Римчук. Щоправда, суди тривають вже п’ятий рік, а по суті жодного засідання ще не було. Про це пишуть Новини по-рівненські.  Один із обвинувачених  – громадянин Російської Федерації Павло Матюк, інший – громадянин України Павло Глобін. Рідні вбитої неодноразово повідомляли про те, що обвинувачені навмисне затягують суди. Їхня мета: більше часу провести у СІЗО, аби вийти з в’язниці раніше за законом Савченко. Засідання, яке відбулось напередодні, завершилось за 10 хвилин. Усе тому, що один з обвинувачених Павло Матюк в черговий раз написав письмову заяву про відмову брати участь у засіданні, оскільки адвокат, яка його захищає, не ознайомилась із матеріалами справи. У свій час адвокат Єлизавета Мельничук заявила на суді, що відвідувала обвинуваченого у СІЗО, втім, Павло Матюк від зустрічі з нею відмовився. Також у відпустці і за межами міста перебуває одна з присяжних.

 «За останніх півроку не відбулось жодного засідання суду», – коментує син вбитої Євген Римчук. – Причини були різні: відпустки учасників процесу або відмови брати у ньому участь власне обвинувачених. Ми сподіваємось, що цей театр абсурду незабаром закінчиться. Бо не засудивши маминих вбивць, ми на кожному засіданні хоронимо її знову».

Нагадаємо, у помешкання родини Римчуків на вул. Залізничній в серпні 2012 року проникли злодії. Вони задушили жінку, а вбивство намагалися замаскувати. Тому спалили літній будиночок, в якому лежало тіло, а також автомобіль. Щоправда, авто згоріло не все. І там було знайдено відбитки пальців одного з обвинувачених. Мета злочину – нажива. Вбивці забрали в потерпілої 9 тисяч гривень, які вона перед цим зняла у банкоматі для закупки продуктів і сплати комунальних платежі, та зняли з неї золоті прикраси.  Гроші й золото забрав один із нападників і повіз у Житомир, де мешкав. Наступне засідання призначено на 31 жовтня на 14.30.

0
# Рівне # Апеляційний суд Рівненської області # міський суд
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі