У 2020 році зміни почнуться в лікарнях: яка готовність Рівненщини

У 2020 році зміни почнуться в лікарнях: яка готовність Рівненщини
0
У 2020 році зміни почнуться в лікарнях: яка готовність Рівненщини
До 1 квітня 2020 року усі медичні заклади Рівненщини запрацюють за принципом «гроші йдуть за пацієнтом». Кошти держава спрямує за послуги, які гарантує пацієнту безоплатно.

Нагадаємо, вже рік така модель оплат почалася  з «первинки». Усі медзаклади, де працюють сімейні лікарі, терапевти і педіатри, вже мають договори з Національною службою здоров’я. З наступного року зміни почнуться в лікарнях.

– Рівненщина – одна з лідерів із заключення договорів з сімейними лікарями. 86% жителів області підписали угоди. Це один з кращих показників в Україні. Тому на сьогодні важливим є питання готовності до реформи спеціалізованого рівня медицини, – зазначила директор Західного міжрегіонального департаменту Національної служби здоров’я України Мар’яна Возниця під час зустрічі із головою ОДА Віталієм Ковалем.

Очільник Рівненщини розповів, що в області  вже завершують автономізацію, тобто перехід від функціонування у вигляді бюджетних установ до функціонування в формі некомерційних комунальних підприємств, отже, отримують можливість укладати договори з НСЗУ. На сьогодні цей показник на рівні 94%.

Разом з тим, під час сьогоднішнього селектору із головами ОДА Прем‘єр-міністр України Олексій Гончарук наголосив, що усі медзаклади оцінюватимуть за 3-ма критеріями – станом автономізації, комп’ютеризації та підключення до електронної системи охорони здоров’я.

Нагадаємо, що в державній політиці щодо охорони здоров’я у 2020 році визначено 5 пріоритетних напрямків. Це медична допомога при пологах, новонародженим у неонатальному періоді, при інфаркті міокарда, гострому мозковому інсульті і рання діагностика найбільш поширених онкологічних захворювань. Надання медичних послуг за цими напрямками оплачуватиметься за підвищеним тарифом для тих закладів охорони здоров’я, які відповідатимуть вимогам.

0
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі